Diyarbakır'da gazeteciler, baskı ve saldırıları protesto etti

Diyarbakır'da gazeteciler, baskı ve saldırıları protesto etti

Diyarbakır'da görev yapan gazeteciler, son dönemlerde basın mensuplarına yönelik olarak bölgede yaşanan baskı ve saldırıları protesto etti. Yenişehir ilçesindeki Ofis semtinde bir araya gelen gazeteciler, basın açıklaması yaptı. Özgür Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Hakkı Boltan, baskılara boyun eğmeyeceklerini söyledi. Boltan, "Şu anda hedefteyiz ama kameralarımız çalışıyor, fotoğraf makinelerimiz ve kalemlerimiz çalışıyor. Hiçbir korku ve tereddüt göstermeden tüm arkadaşlarımız haber peşinde." dedi. Polislerin gazetecilerin kafasına silah dayadığını hatırlatan Boltan, yapılan saldırıların hükümet ve Cumhurbaşkanı'nın denetiminde gerçekleştiğini savundu.

Gazetecilerin açıklamasına Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi Eş Başkanı Gülten Kışanak da katıldı. Hürriyet Gazetesi yazarı Ahmet Hakan'a ve polisin başına silah dayadığı DİHA muhabiri Serhat Yücel'e yapılan saldırıları kınadığını belirten Kışanak, kendisinin uzun süre gazetecilik yaptığını vurguladı. Basının özgür olmadığı bir ülkede, hiçbir özgürlükten bahsedilemeyeceğini anlatan Kışanak, "Bu ülkede onlarca gazeteciyi katlettiniz, öldürdünüz ama gerçeği hakikati öldüremediniz. Gerçekler karanlıkta kalsın, yaptıkları suçu kimse görmesin istiyorlar. Tavsiyemiz şudur; bu barbarlıktan, bu vahşetten, bu suç işleme alışkanlığınızdan vazgeçin. Sizler suç işlemeyin, güzel işler yapın, özgür basının kameralarına da güzel şeyler yansısın." şeklinde konuştu.

YÜCE: KURŞUN NAMLUYA SÜRÜLMÜŞTÜ

Silvan'da haber takibi yaptığı sırada Özel Harekat polislerinin başına silah dayadığı DİHA muhabiri Serhat Yüce ise yaşadıklarını şöyle anlattı: "Sokağa çıkma yasağının 3. günündeydik. 4 Ekim günü sabah ev baskınları başlamıştı. Özgür Gün Tv muhabiri Kamil Murat Timur arkadaşımla ev baskınlarını çektikten sonra belediye bahçesine geldik. Belediye bahçesinde HDP'li heyet vardı. Bunlarla birlikte beklerken cadde üzerinden zırhlı araç geçti. Bunu görüntülemek istedik. Polis araçtan indi, 'sokağa çıkma yasağı var, çekim yapmayın' diye anons etti. Araçtan indi, belindeki silahı çıkardı, kurşunu namluya sürerek üzerimize geldi. O sırada etraftaki milletvekilleri ve belediye eş başkanları müdahale etmek istedi; ancak tepkiye karşı herhangi bir yumuşama olmadı. Aksine daha da sert bir şekilde tehditlerle üzerimize gelerek kafamıza silah dayadılar. Daha sonra hastaneye ve karakola götürdüler. Sokağa çıkma yasağına uymadığımız için 208 TL para cezası kestiler. Ondan sonra da serbest bıraktılar." CİHAN
<< Önceki Haber Diyarbakır'da gazeteciler, baskı ve saldırıları protesto... Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER