Gazi Taydaş: Artık çözüm sürecini duymak istemiyoruz


Türkiye Harp Malulü Gaziler, Şehit Dul ve Yetimleri Derneği Manisa Şube Başkanı Ümit Taydaş, artık çözüm sürecini duymak istemediklerini söyledi. Taydaş, bu zaman dilimi içinde özellikle şehiriçlerinde PKK terör örgütünün silah ve örgütlenme yönünden kendisini tamamladığını kaydetti.

MHP Manisa milletvekili adayı Erkan Öztürk, Şube Başkanı Taydaş ile şehit ve gazi ailelerini ziyaret etti. Ziyarette konuşan Ümit Taydaş, canları pahasına devletin bekası için şehit olan kahramanların ailelerine ve gazilerle ailelerine herkesin üzerine düşen, en azından bir vefa borcu olduğuna inandığını söyledi. Terörün Türkiye'nin başının belası olduğunu belirterek, "Bu ülkede Kürt sorunu değil, terör sorunu vardır. Şu anda devam eden operasyonların, son bir terörist kalmayıncaya kadar devam etmesini savunuyoruz. Lakin biz artık çözüm sürecini duymak istemiyoruz, çünkü bu zaman dilimi içinde özellikle şehiriçlerinde PKK terör örgütü, silah ve örgütlenme yönünden kendisini tamamladı ve bu uzantıda acılar yaşıyoruz. Birileri Türk-Kürt diyerek ayrışmayı yaratma ve bundan medet umma içerisinde olabilir lakin asla bizler böyle bir ayrımı kabul etmiyoruz. Türk ve Kürt vatandaşlarımız birbirinden ayrı değildir. Terörü her kim yaparsa haindir." dedi.

Öztürk ise aday olmasının başlıca sebeplerinden birinin, son süreçte artan terör olayları ve şehit cenazeleri olduğunu söyledi. Milletvekili olması halinde maaşının tamamını şehit ve gazi ailelerine bağışlayacağını söyleyerek, "Takdir edersiniz ki milletvekili aday sıralamasındaki yerim, milletvekili olma durumum açısından pek mümkün görünmüyor ama bu durum, şehit ve gazi aileleri için bir şey yapmayacağım manası taşımıyor. Bu nedenle asıl mesleğim emlakçılık olduğundan, Emlak Danışmanları Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği Yönetim Kurulu toplantısında Dernek Başkanımız Mehmet Yılmaz'a, şehit aileleri ve gazilerden emlak ücreti almama konusunda öneride bulundum. Bu önerime, başta başkanımız olmak üzere bütün arkadaşlarımız destek vererek, 85 üyeye sahip dernek üyelerinin tamamı, şehit ve gazi ailelerinden emlak ücreti almama konusunda fikir birliğine vardık. Umarım bu başlattığımız kampanya, diğer şehir ve ilçelerdeki meslektaşlarımıza ve diğer mesleklere örnek olur." dedi. CİHAN
<< Önceki Haber Gazi Taydaş: Artık çözüm sürecini duymak istemiyoruz Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER