Diyarbakır'da PKK/KCK operasyonu: 7 gözaltı


Diyarbakır İl Jandarma Komutanlığı ekiplerince Ergani ve Kayapınar ilçelerinde 'PKK/KCK Terör Örgütü adına propaganda yapmak, sözde özyönetim ilanı yapılması için zemin hazırlamaya çalışmak' iddiaları çerçevesinde yapılan operasyonlarda 7 kişi gözaltına alındı. Şüphelilerin ev ve işyerlerinde yapılan aramalarda çok sayıda silah ve bunlara ait malzeme ile örgütsel içerikli doküman ve kitaplar ele geçirildi.

Diyarbakır Valililği İl Jandarma Komutanlığı'ndan yapılan açıklamada, Ergani ilçesinde BTÖ'nün sözde özerk bölge ilanı ve vatandaşların çukur ve barikatlar oluşturarak silahlı başkaldırı hareketlerini başlatmaya yönelik çalışmalarının engellenmesine yönelik, suçun aydınlatılması, suç aletlerinin tespit edilmesi ve şüphelilerin tespiti maksadıyla çalışmalar başlatıldı.

Vatandaşlar tarafından yapılan ihbarlar sonucunda; aralarında Ergani Belediyesi eş başkanı, Ergani BDP eski ilçe başkanı, Ergani Belediyesi encümen üyesinin de bulunduğu şüphelilerin "Köy kahvesinde vatandaşları toplayarak Devlet tarafından Kürtlere soykırım uygulandığı söyleyerek bunu engellemek için savaş saflarına herkesin katılması gerektiğini, mücadelenin top yekûn olması gerektiğini, Sur ilçesindeki örgüt mensuplarının Kürt halkının hakları için mücadele ettiği, bu hareketi tüm köylere yaymak gerektiği, Köy korucularının silahlarını bırakarak örgüt saflarına geçmesi gerektiği" konularında konuşma yaptığı bilgisi alınması üzerine Jandarma ekipleri harekete geçti.

Cumhuriyet Başsavcılığının talimatları doğrultusunda Diyarbakır İl Jandarma Komutanlığı ekipleri tarafından yürütülen çalışmalar sonucunda; terör örgütü üyesi olduğu belirlenen 7 şüpheli tespit edildi. Söz konusu şüpheliler ile ilgili olarak zırhlı araçlar desteğinde, Jandarma adli kolluk birimleri, Jandarma komando timleri ve Ergani İlçe Emniyet Müdürlüğü ekiplerinin katılımıyla Ergani ve Kayapınar ilçelerinde toplam 7 ayrı adreste eş zamanlı operasyonlar gerçekleştirildi.

Operasyon neticesinde, haklarında adli işlem başlatılan şüphelilerden tamamının yakalandığı, yakalanan şüphelilerin "PKK/KCK Terör Örgütü adına propaganda yapmak, sözde Özyönetim ilanı yapılması için zemin hazırlamaya çalışmak" iddiaları nedeniyle gözaltına alındığı bildirildi.

Şüphelilerin ev ve işyerlerinde eş zamanlı olarak yapılan aramalarda, 2 adet av tüfeği, 67 adet av tüfeği fişeği, 2 adet tabanca fişeği, 3 gr kenevir tohumu, 4 adet av tüfeği şok cihazı, 1 adet av tüfeği alev gizleyen, 1 adet av tüfeği namlu uzatma borusu ile çok sayıda örgütsel içerikli doküman ve kitaplar ele geçirildi. CİHAN
<< Önceki Haber Diyarbakır'da PKK/KCK operasyonu: 7 gözaltı Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER