Doç. Barış Ünlü 'final sınavı sorusundan' beraat etti


Ankara Üniversitesi Siyasal Bilgiler Fakültesi (SBF) öğretim üyesi Yrd. Doç. Dr. Barış Ünlü hakkında final sınavında sorduğu sorudan dolayı açılan dava sonuçlandı. Ankara 2. Ağır Ceza Mahkemesi, Ünlü'nün beraatına karar verdi.

SBF Öğretim Üyesi Yrd. Doç. Dr. Barış Ünlü, hocası olduğu bir dersin final sınavında, Abdullah Öcalan'a ait iki metni karşılaştırarak, Kürt sorunun geçirdiği dönüşümü öğrencilerine sormuştu. Soruyla alakalı olarak Ünlü'ye 'terör örgütü propagandası yapmak, suç ve suçluyu övmekten' dava açılmıştı.

Ankara 2. Ağır Ceza Mahkemesi'ndeki duruşmaya sanık Barış Ünlü ile avukatları katıldı. Güvenlik gerekçesi ile mahkeme salonun ilk iki sırasına çevik kuvvet ekipleri oturtuldu.

Barış Ünlü savunmasında, akademik özgürlük nedeniyle mahkeme karşısına çıktığını söyledi. Dersi 5 yıldır kendisinin verdiğini anlatan Ünlü, "Ders Osmanlı ve Türkiye tarihi ile ilgilidir. Osmanlı tarihini de Ermeni ve Kürt meseleleri üzerinden işliyorum." dedi. Kendisi hakkında atılı suçun oluşmadığını kaydeden Ünlü beratını istedi.

Ardından Ünlü'nün avukatı Levent Kanat söz aldı. İddianamedeki eksiklikler olduğunu kaydetti. Kanat, müvekkilinin beratını istedi.

Savunmaların ardından savcı Umut Sadak, esas hakkındaki mütalaasını verdi. Sadak, Ünlü hakkındaki gerekçesiyle 'terör örgütü propagandası yapmak, suç ve suçluyu övmekten' iddiası ile açılan davanın suç unsurlarının oluşmadığını belirterek beraat talep etti.

Verilen kısa aranın ardından Ankara 2. Ağır Ceza Mahkemesi Başkanı Musa Yeşil kararı açıkladı. Yeşil, atılı suçun unsurlarının oluşmadığını ifade eden Yeşil, Barış Ünlü'nün beratına karar verdi.
CİHAN
<< Önceki Haber Doç. Barış Ünlü 'final sınavı sorusundan' beraat etti Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER