Doğu dondu, Ardahan eksi 40'ı gördü


Soğuk havanın etkisi altına giren Doğu Anadolu Bölgesi'nde gece en düşük hava sıcaklığı, eksi 40 dereceyle Ardahan'ın Göle ilçesinde ölçüldü. Ağrı ve Erzurum'da termometreler de gece eksi 35 dereceyi gösterdi.

Doğu Anadolu adeta dondu. Erzurum'da sabah saatlerinde otomobillerini çalıştırmak isteyen vatandaşlar araçlarını soğuk nedeniyle çalıştıramadı. Otomobil sahipleri araçlarının çalıştırmak için akülerini takviye ettirdi. Çoğu sürücü otomobillerini çektirerek oto elektrilikçilere götürdü. Bazı sürücüler de soğuktan otomobillerini korumak için naylonla üzerine kapattı.

Meteoroloji 12. Bölge Müdürlüğü'nden edinilen bilgiye göre, bölge illerinde gece en düşük hava sıcaklıkları Ardahan- Göle eksi 40, Erzurum ve Ağrı eksi 35, Kars eksi 31, Iğdır eksi 11, Erzincan eksi 30 olarak ölçüldü. Bölge illerinde kar kalınları ise santimetre olarak şöyle: Erzurum merkez 44, Palandöken 150, Sarıkamış 140, Erzincan Ergan dağı 104.

Bölgede etkili olan kar yağışı ve tipi nedeniyle çok sayıda köy ve mezra yolu ulaşıma kapandı. Erzurum'da 290, Erzincan'da 193, Ağrı'da 65, Kars'ta 24, Iğdır'da 9, Ardahan'da 7 köy ve mahalleye ulaşım sağlanamıyor. Bu arada ev ve iş yerlerinin çatılarında 3 metreyi aşan dev buz sarkıtları oluştu. CİHAN
<< Önceki Haber Doğu dondu, Ardahan eksi 40'ı gördü Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER