Doğu'da 3 ilde gerginlik

ŞIRNAK'ta HDP milletvekilleri öncülüğündeki grup, sokağa çıkma yasağı uygulanan Cizre ve Silopi İlçesi'ne doğru yürümek istedi. Polis yürümek isteyenlere gaz bombalarıyla müdahale etti. Diyarbakır'ın Sur ilçesinde ise çatışmalar şiddetlendi. Çatışmalarda 2 asker ve 2 polis yaralandı.

Doğu'da 3 ilde gerginlik

HDP Şırnak Milletvekili Leyla Birlik, Ağrı Milletvekili Berdan Öztürk, Muş Milletvekili Burcu Çelik Özkan, Van Milletvekili Lezgin Botan, Şırnak Beleye Başkanı Serhat Kadırhan, HDP, DBP öncülüğünde bir grup Cizre ile Silopi İlçesi'nde devam eden sokağa çıkma yasağıprotesto etmek için bu sabahın erken saatlerinde HDP ve DBP il binası önünde toplandı.

Toplanan grup yürüyerek Tekser Lojmanları güzergahından, çevre yoluna indi. Yürüyüş sırasında, sık sık, 'Cizre, Silopi halkı yalnız değildir', 'Yaşasın Cizre ve Silopi direnişi' sloganları atan grubun çevre yolunda yürüyüşüne polis izin vermedi.



Yürümekte ısrar eden gruba polis, biber gazı ile müdahale etmeye başladı. Müdahale üzerine çok sayıda kişi yaya olarak boş arazilerden Cizre'ye doğru hareket ederken, önemli bölümü Şırnak kent merkezine döndü.


Yürüyüş nedeniyle Şırnak'ta fırın ve eczaneler dışında esnaf kepenk açmazken, öğrencilerin büyük bölümü de okula gitmedi. Şehir içi ulaşımı sağlayan araçların sürücüleri de kontak kapatırken, belediye ekipleri de çöpleri toplamadı.


SUR'DA ÇATIŞMALAR ŞİDDETLENDİ

DİYARBAKIR'ın sokağa çıkma yasağı süren Sur İlçesi'nde PKK'lılarla çıkan çatışmada 2 asker hafif yaralandı.
Merkez Sur İlçesi'nde barikatların kaldırılması, hendekleri kapatılması ve PKK'lıların etkisiz hale getirilmesi için 2 Aralık günü alınan, 11 Aralık günü 17 saat ara verildikten sonra tekrar ilan edilen sokağa çıkma yasağının 19'uncu gününde çatışmalar meydana geldi. İlçede operasyonlarını sürdüren 7'nci Kolordu Komutanlığı'na bağlı askerler, polis ve jandarma özel harekat timleri ile teröristler arasında bugün Hasırlı Mahallesi Yıkıkkaya Sokak üzerinde çatışmalar meydana geldi.

Çatışmalarda el ve ayağına kurşun isabet eden 2 asker hafif yaralandı. Yaralı askerleri almaya giden ambulans, yoğun çatışma nedeniyle bölgeye giremedi. Güvenli bölgede bekletilen ambulanslar, çatışma durunca yaralı askerleri alıp Diyarbakır Asker Hastanesi'ne kaldırdı.

ZIRHLI KEPÇEYE ROKETATARLI SALDIRI

Sur'daki hendeklerin kapatılması, barikatların kaldırılmasında polise ait zırhlı kepçeye PKK'lılar roketatarlı saldırı düzenledi. Saldırıda roketatar kepçenin önüne düşerek infilak etti. Saldırıda ölen ve yaralanan olmazken, kepçede hafif hasar meydana geldiği öğrenildi. Sur'da PKK'lıları etkisiz hale getirmek için düzenlenen operasyonlarda bugün de silah ve patlama sesleri yükseldi.



VAN'DA DA OLAY VAR

Van'da, HDP ve DBP'nin çağrısı üzerine Cumhuriyet Caddesi Fakiye Teyran Parkı önünde toplanan grup, çatışmaları protesto etmek için Soydan Kavşağı'na yürümek istedi. Güvenlik güçlerinin dağılmaları yönündeki uyarılarını dikkate almayan gruba, polis biber gazıyla müdahale etti.

Grup, müdahalenin ardından ara sokaklara dağıldı. Olaylar sırasında 18 kişi gözaltına alındı.
<< Önceki Haber Doğu'da 3 ilde gerginlik Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER