Dohuk'ta Amed Şehir Tiyatrosu Günleri başladı


Irak Kürdistan Bölgesel Yönetimi'ne bağlı Duhok kentinde düzenlenen Amed Şehir Tiyatrosu Günleri, Diyarbakır Şehir Tiyatrosu'nun (DBŞT) Hamlet'i sahnelenmesiyle başladı. Salonunun tamamının dolduğu oyuna seyirci büyük ilgi gösterdi. Oyunu izleyen Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi Eş Başkanı Fırat Anlı, Irak Kürdistan Bölgesi'yle kültürel çalışmalar başta olmak üzere her alandaki ilişkilerin daha da güçleneceğini söyledi.

Irak Kürdistan Bölgesel Yönetimi'ne bağlı Duhok kentinde Duhok Tiyatro Yönetimi tarafından düzenlenen Amed Şehir Tiyatrosu Günleri, Hamlet oyunuyla başladı. Gösteri öncesi Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi Eş Başkanı Fırat Anlı ve Duhok İli Kültür Yönetimi Genel Sorumlusu Eyüp Ramazan basının sorularını cevapladı. Ramazan, stratejik planlarının Kürdistan'ın dört parçasında özellikle kültür alanında çalışmaları ortaklaştırıp yakınlaştırmak olduğunu söyledi. Ramazan şöyle konuştu: "Biz artık karar verdik. Siyaseti beklemektense kültürün Kürtleri birbirine yakınlaştıran en önemli unsur olduğunu düşünüyor ve buna inanıyoruz. Düşmanların birbirinden uzaklaştırdığı bu parçaları kültürle yakınlaştıracağız." Ramazan, bu ortaklığı güçlendirmek için tiyatro, sergi gibi çeşitli aktivitelerle Amed'e gideceklerini bildirdi.

Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi Eş Başkanı Fırat Anlı ise Amed halkı adına katılımcıları selamlayarak başladığı konuşmasında, kültürel ortaklığın sağlanması için geldiklerini ifade etti. "Bugün Kürdistan'ın iki parçasının bir araya gelmesinden dolayı mutluyuz" diyen Anlı, her alandaki ilişkilerinin daha da güçleneceğini söyledi. "Bizler de bu halkın ilerlemesi ve daha iyi bir yaşam elde etmesi için bu halkın hizmetkarı olarak çalışıyoruz" diyen Anlı, "Kürtler artık uluslararası alanda kendi kararlarını verebilecek bir aşamaya gelmişlerdir. Kalıcı işler yapmak için karşılıklı olarak kurumsallaşmayı önemsiyoruz." sözlerine yer verdi. CİHAN
<< Önceki Haber Dohuk'ta Amed Şehir Tiyatrosu Günleri başladı Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER