Dolar yükseldi, döviz büroları hareketlendi

Dolar yükseldi, döviz büroları hareketlendi

Dolardaki yükseliş döviz bürolarında hareketlilik yaşanmasına nede oldu. Son yükselişin ardından ellerindeki dolarları bozdurmak isteyen vatandaşlar döviz bürolarına akın etti.

Dolardaki yükselişle hareketlilik yaşayan dövizciler, daha çok döviz bozmaya gelen vatandaşları ağırlıyor. Dövizciler doların bu rakamlarda durmayacağını ve 3 liraya doğru gideceğini söylüyor. Ellerindeki dolarları bozduran vatandaşların kimi bu yükselişten memnun, kimi de Türkiye ekonomisinin iyiye gitmediğinin işareti olarak görüyor.

Döviz bürosu sahibi Kadir Yavuz, "Şu anda vatandaş uygun fiyatı bulduğu için daha çok bozdurma taraftarı. Çünkü ilk defa 2.70 seviyelerini gördüğü için vatandaş bu fırsatı değerlendirmek istiyor. Ve şuan için 2.70 seviyelerinden dolar satmaya başladılar." dedi.

Dolardaki yükselişi fırsat bilerek dolarını bozdurmaya gelen Muharrem Hüseyin de "Kira için paramı bozdum. Para biraz yükseldi diye onun için bozdum. Yani normalde inse daha iyi olur." diye konuştu.

Türkiye'nin son yaşanan gelişmelerle bir istikrasızlık içerisine girdiğini dile getiren dövizci Vahit Arslan, bunu fark eden yabancı yatırımcının ülkeden kaçtığını ve parası olan kimi şahısların bu paralarını yurt dışına aktarmayı tercih ettiğini dile getirdi. Arslan, "Dolar lira karşısında daha yüksek. İnsanlar yatırım yapmaya korkar oldu. Dolar 2,5 bulmuşsa 3 liraya da kadar da çıkar." ifadelerini kullandı.

Doların yükselişini hükümetin yanlış politikalarına bağlayan Ayhan Yurdakul ise "Doların artışı Türk parasının değer kaybetmesi demek. Bu da hükümetin yanlış politikalarından kaynaklanıyor. Dolar seçime kadar 3'ü bulacak. Geçebilir de." diye konuştu.

Doların yükselişinin kendisi için sürpriz olmadığını söyleyen vatandaşlardan Haluk İncesu da " Sadece dolar değil ki. Her şey başını alıp gidiyor. 3 bine (3 lira) de dayansa normaldir." dedi.

Mehmet Akif isimli vatandaş ise doların yükselişini Euro'ya karşı verilen bir savaş olarak değerlendirdi. Ersoy daha önce Euro'ya yönelenlerin şimdi dolara yüz çevireceğini dile getirdi. Piyasada kırıklık olduğunu belirten Kadir Dilir ise " Canlılık var gibi görünüyor ama tam aksi. Durum göründüğü gibi değil. Arkasından gelen sendrom çok farklı. İnşallah ilerleyen zamanlarda ülkemizi farklı bir şey beklemiyordur." değerlendirmesinde bulundu.

Dövizcide dolar bozduran Mehmet Aydoğan ise "Doların yükselmesi bence iyi olmadı. Bundan memnun değilim. Piyasalarda zaten iş yok. Sıkıntı yaşıyorlar. Kimi esnaf Türk lirası üzerinde iş yapıp dolar üzerinde ödemek yapmak zorunda kalıyor. Mallar elde kalıp satamıyor." diye konuştu.

CİHAN
<< Önceki Haber Dolar yükseldi, döviz büroları hareketlendi Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER