Dolmabahçe sırları ortaya mı dökülüyor?

Emekli Genelkurmay Başkanı Yaşar Büyükanıt'ın e-muhtıra sebebiyle ifadeye çağrılmasının ardından gözler Dolmabahçe görüşmesine çevrildi

Dolmabahçe sırları ortaya mı dökülüyor?

Anayasal Düzene Karşı İşlenen Suçlar Soruşturma Bürosu Savcısı Selda Binboğa Kurtuluş, Büyükanıt için İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı'na talimat yazdı. Talimatta Büyükanıt'a herhangi bir suçlama yöneltilmedi. Sözcü'nün iddiasına göre, talimat yazısına, 27 Nisane-muhtırası' eklenerek Büyükanıt'ın bu kapsamda savunma yapması istendi. Büyükanıt, İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı'na giderek ifade verecek.
Adalet Platformu Başkanı Adem Çevik, 27 Nisan E-muhtırasına ilişkin İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı'na 2012'de suç duyurusunda bulunmuştu.

DOLMABAHÇE GÖRÜŞMESİ SIR OLARAK DEVAM EDECEK Mİ?

27 Nisan 2007'de TSK internet sitesine konan ve o dönem uyarı metni olarak adlandırılan yazıyı bizzat kendisinin yazdığını söyleyen Yaşar Büyükanıt, 5 Mayıs 2007'de dönemin Başbakanı Erdoğan'la Dolmabahçe sarayı'nda görüşmüş, bir anlaşma yapıldığı yorumları yapılan görüşmenin içeriği kamuoyuna açıklanmazken Erdoğan sır görüşmenin içeriğinin kendisiyle birlikte mezara gideceğini söylemişti. Şimdi savcılıkça ifadesi alınacak olan Büyükanıt'ın Dolmabahçe'de gerçekleşen görüşmenin içeriğini savcılığa açıklayıp açıklamayacağı merakla bekleniyor. 

Büyükanıt'ın önümüzdeki hafta ifade vermesi bekleniyor. 
<< Önceki Haber Dolmabahçe sırları ortaya mı dökülüyor? Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER