Donald Trump'ın İngiltere'ye girişinin yasaklanması parlamento gündeminde


ABD başkanlık seçimlerinde Cumhuriyetçi Parti aday adaylarından Donald Trump'ın İngiltere'ye girişinin yasaklanması talebinin gündeme alınması parlamentoda tartışılacak.

"Müslümanların ülkeye girişi yasaklansın" açıklaması üzerine Trump'ın İngiltere'ye girişinin yasaklanması için parlamentonun internet sayfasında imza kampanyası başlatılmıştı. Dilekçede Trump'ın açıklamaları 'nefret söylemi' olduğu için ülkeye girişinin yasaklanmasına isteniyor. Sadece İngiliz vatandaşları ve Ada'da ikamet edenlerin destek verebildiği kampanya, 100 binin üzerinde kişinin desteğini alması halinde, konunun parlamento gündemine taşınıp taşınmayacağının tartışılması gerekiyor. Şimdiye kadar imza kampanyasına destek verenlerin sayısı ise 550 bini aştı.

Geçen hafta İçişleri Bakanlığı'nın yaptığı yazılı açıklamada, "İçişleri Bakanı, ülkede kamu yararına olmadığını fark ettiği Avrupa Birliği (AB) vatandaşı olmayan kişilerin, Birleşik Krallık'a girişine izin vermeyebilir. İçişleri Bakanı, ülkeye gelişin bir hak değil ayrıcalık olduğunu, toplumumuza zarar verecek ve temel değerlerimizi paylaşmayan kişilerin, ülkeye girişini engellemek için yetkilerini sonuna kadar kullanmaya devam edeceğini ifade etmiştir." denilmişti. İngiliz basınında ise bakanlıktan gelen açıklamanın ardından Amerikalı başkan aday adayının Ada'ya girişinin yasaklanması ihtimalinin yüksek olduğu yorumları yapılmıştı.

Parlamentonun internet sayfasında imza kampanyasına ilişkin bugün yapılan açıklamada da "Trump'ın İngiltere'ye girişinin yasaklanmasının" 18 Ocak Pazartesi günü masaya yatırılacağı duyuruldu. CİHAN
<< Önceki Haber Donald Trump'ın İngiltere'ye girişinin yasaklanması... Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER