DSP'li Çakmak: Basın özgürlüğü iktidarın iki dudağı arasında

DSP'li Çakmak: Basın özgürlüğü iktidarın iki dudağı arasında

Demokratik Sol Parti (DSP) Manavgat İlçe Başkanı Ahmet Çakmak, ileri demokrasiye sahip ülkelerde basın özgürlüğünün 'anayasal güvence' altında, Türkiye'de ise siyasi iktidarın iki dudağı arasında olduğunu söyledi.

13 yıllık AK Parti iktidarının basın özgürlüğü karnesinin kırık notlarla dolu olduğunu belirten Çakmak, dün Mustafa Balbay, Ahmet Şık, Nedim Şener, Soner Yalçın'a yapılan baskıların bugün Ahmet Altan, Mehmet Baransu, Hasan Cemal, Can Dündar, Yavuz Baydar, Hidayet Karaca, Ekrem Dumanlı, Ahmet Hakan, Sedat Ergin ve Gültekin Avcı ile sürdüğünü kaydetti.

Siyasi iktidarın, 1 Kasım seçimlerine kendisine muhalif gördüğü herkese, 'eften püften' sebeplerle demoklesin kılıcı gibi kullandığı sulh ceza hakimlikleriyle gözdağı verdiğini vurgulayan Çakmak, şunları söyledi: "Bana dokunmayan yılan bin yıl yaşasın diyerek yapılan hukuksuz ve haksızlık karşısında seslerini çıkarmayanlar bu günler sona erdiğinde çocuklarının yüzüne bakamayacaktır. DSP olarak merhum liderimiz Bülent Ecevit'in bizi öğrettiği öğretiler doğrultusunda her zaman haksızlık karşısında doğruları söylemeye devam edeceğiz. Haksızlık karşısında hiç bir zaman susan dilsiz şeytan olmayacağız. Ülkemizde dün Mustafa Balbay'a yapılan hukuksuzluklar bugün Can Dündar'a, Mehmet Baransu'ya, Ekrem Dumanlı'ya ve Hidayet Karaca'ya yapılıyor. Haksızlıklar karşısında hiç bir zaman deve kuşu misali başımızı kuma gömmeyeceğiz. Aman bana ne deyip başımızı masanın altına koymayacağız. Her zaman doğruya doğru, eğriye eğri diyeceğiz. Dürüstlük her zaman bizim şiarımız olacak. Haksızlık karşısında susarak ve masa altına saklanarak demokrasiye sahip çıkılmaz." CİHAN
<< Önceki Haber DSP'li Çakmak: Basın özgürlüğü iktidarın iki dudağı... Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER