DSP'li Oktay: Seçim öncesi televizyon kanallarına sansür utanç verici bir durum

DSP'li Oktay: Seçim öncesi televizyon kanallarına sansür utanç verici bir durum

Demokratik Sol Parti (DSP) Antalya İl Başkanı Metin Oktay, özgür basına karşı yapılan her türlü baskı ve sansürü kabul edilmez bulduklarını söyledi.

Kasım seçim çalışmaları kapsamında Manavgat'a gelen Oktay, AK Parti iktidarı döneminde olduğu kadar basına uygulanan baskı, yıldırma, sindirme, susturma, işten arttırma ve sansürün Cumhuriyet tarihi süresince hiç görülmediğini söyledi.

Samanyolu Haber, Bugün, Kanaltürk, Yumurcak, Irmak, Samanyolu Tv ve Mehtap TV'nin Digiturk platformundan çıkarılması ve Bugün ve Kanaltürk'ün Türksat'tan hukuksuz bir şekilde sözleşme süreniz bitiyor gerekçesiyle çıkarılma çalışmasının utanç verici bir durum olduğunu belirten Oktay, hedefin ise siyasi iktidarın, 1 Kasım seçimleri öncesi kendisine muhalif olan her sesi kesmek ve toplumun gerçekleri öğrenmesini örtbas etmek olduğunu kaydetti.

İktidarın, 17-25 Aralık rüşvet ve yolsuzluk operasyonu sonrası toplumda bu konunun konuşulmaması ve kendisine muhalif gördüğü her sesi kısmak için 'paralel yapı' yalanını uydurduğunun altını çizen Oktay, "İktidarın, basın özgürlüğüne karşı takındığı tavra karşı herkesin kimse benim fikir, düşünce ve ifade hürriyetimi baskı altına alamaz, yok edemez diye tepki göstermesi gerekir. İktidarın hedefi açık. Samanyolu, Bugün, Kanaltürk'e yapılan baskılar yarın Doğan Medya Grubu'na yapılacaktır. Mahkeme kararı olmadan televizyon kanallarına sansür uygulamasına imza atan bürokratlar yarın yüklü tazminatlarla karşı karşıya kalacaktır. Gelişmiş ülkelerde basın anayasal garanti altındır. Eğer bir ülkede basın özgürlüğü yoksa o ülkede demokraside yok demektir. Basına sansürü ve yok etme girişimini kınıyoruz. İktidar hangi baskı ve yıldırmayı yaparsa yapsın baş döndürücü teknolojik gelişmelerin yaşandığı bu iletişim çağında gerçekleri örtbas edemez. Etmeyi düşünüyorsa da yanılıyor. Bu tür yasaklar ülkemizi dünyaya rezil ediyor. Basına yapılan sansürü kınıyor ve kabul etmiyoruz." diye konuştu. CİHAN
<< Önceki Haber DSP'li Oktay: Seçim öncesi televizyon kanallarına sansür... Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER