Dünya çocuk gününde acı veri; Bursa'da 50'si içeride, 500 suçlu çocuk var

Dünya çocuk gününde acı veri; Bursa'da 50'si içeride, 500 suçlu çocuk var

Bursa Barosu Başkanı Ekrem Demiröz, Bursa'da 50'ye yakın suça sürüklenen çocuğunun cezaevlerinde bulunduğunu söyledi. Demiröz, "Denetimli serbestliğe tabi çocuk sayısını ise 500'e yakın." dedi.

Bursa Barosu tarafından 'Dünya çocuk günü' nedeniyle yapılan basın açıklamasında çocuklara karşı işlenen suçların önlenmesi istendi.
Bursa adliyesi önünde yapılan basın açıklamasında bütün önlemlere rağmen çocuklara karşı suçların artarak devam ettiğine vurgu yapıldı.

Bursa Barosu Çocuk Hakları Komisyonu Başkanı Av. Bilge Arıcıoğlu tarafından okunan basın açıklamasında, çocukların iyi yetiştirilmesinin ulusların ortak sorunu olduğunun altı çizildi.

Sözlerine Yaşar Kemal'in "Zamanın bütün yaraların ilacı olduğu büyük bir yalan. Zaman öldürülmüş bir çocuğun yaralarını iyileştirmez" sözleriyle başlayan Bilge Arıcıoğlu, dünyanın pek çok yerinde yaşanan kötü koşulların yetişkinler kadar çocukları da olumsuz etkilediğinin altını çizdi.

Dünyanın pek çok yerinde olduğu gibi Türkiye'de de çocukların olumsuzluklara mazur kaldığından yakınan Bilge Arıcıoğlu, "Türkiye'de çocuklar da ne yazık ki tüm dünyadaki çocuklar gibi aynı sorunları, aynı ihlalleri ve istismarları yaşıyor. Başta hükümet temsilcileri olmak üzere tüm yetişkinlere çocuk haklarının bilincinde olarak Birleşmiş Milletler çocuk haklarına dair sözleşmesinden kaynaklanan temel dört ilkeyi hatırlatmak istiyoruz." dedi.

Bilge Arıcıoğlu, basın açıklamasını ardından Bursa Barosu Çocuk Hakları Komisyonu olarak cezaevindeki suça sürüklenen çocukları ziyarete gideceklerini söyledi.

Bursa Barosu Başkanı Ekrem Demiröz ise, 50'ye yakın suça bulaşmış çocuğunun cezaevlerinde bulunduğunu belirterek, "Denetimli serbestliğe tabi çocuk sayısını ise 500'e yakın. Yani denetimli serbestliğe tabi, suç işlemiş ama hükmün açıklanmasının geri bırakılmasına ilişkin kanun gereği cezasını cezaevinde değil de dışarıda denetim altında çeken çocuk sasıyı da 500'e yakın. Ne yazık ki çok." dedi.
CİHAN
<< Önceki Haber Dünya çocuk gününde acı veri; Bursa'da 50'si içeride,... Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER