26 mahkum serbest bırakıldı

İsrail yönetimi, 1993 yılında imzalanan Oslo Anlaşması'ndan önce tutuklanan 104 Filistinli mahkumdan 26'sını daha serbest bıraktı.

26 mahkum serbest bırakıldı

İsrail, 18'i Batı Şeria, 5'i Kudüs ve 3'ü de Gazze'den olmak üzere 26 Filistinli mahkumu Ofer Cezaevi'nden serbest bıraktı. Serbest bırakılan 18 mahkum, Batı Şeria'nın yönetim merkezi Ramallah'a ulaştı.

Filistinli mahkumları başta Filistin Devlet Başkanı Mahmud Abbas olmak üzere coşkulu kalabalık karşıladı.

Abbas esirleri kucakladı

Filistin Devlet Başkanı Mahmud Abbas, İsrail'in serbest bıraktığı Filistinli mahkumları Ramallah'taki Başkanlık Sarayı'nda sevinç gösterilerinin yapıldığı bir ortamda karşıladı ve kucakladı.

Serbest bırakılan mahkumlar, Başkanlık Sarayı girişindeki merhum Devlet Başkanı Yaser Arafat'ın kabrini de ziyaret etti.

Abbas, mahkumları karşılama etkinliğinde şunları söyledi:

"Bugün, halkımız, cezaevinden çıkan esirlerimiz ve hepimiz için mutluluk günüdür. Yılbaşı ve Filistin devriminin başlamasının 49. yıl dönümü münasebetiyle mutlu yıllar diliyorum ve halkımızın yeni yılını kutlayarak, gelecek yıla başkenti Kudüs olan bir devlete kurulmuş olarak kavuşmamızı diliyorum."

Abbas, serbest bırakılan mahkumlara tebriklerini sunarak, "Size söz veriyoruz, bu serbest bırakma son olmayacak ve çok yakında arkası gelecek. Size söz verdiğimiz gibi 104 mahkumun tamamı cezaevlerinden çıkarak başka yere değil evlerine gidecekler. Size bunu söz vermiştik ve Allah çıktığımız bu yolu tamamlamamız için yardımcımız olsun" diye konuştu.

Abbas, "Filistin yönetimi, mahkumların tamamı serbest bırakılmadan İsrail ile yapılacak nihai anlaşmayı imzalamayacaktır. Batı Şeria'daki el-Ağvar bölgesi kırmızı çizgimizdir ve ona dokunulmasına izin vermeyeceğiz" ifadesini kullandı.

AA
<< Önceki Haber 26 mahkum serbest bırakıldı Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER