ABD yeni bir örgüt alarmı verdi: IŞİD'den de tehlikeli...

Amerikan istihbaratı, Suriye’de faaliyet gösteren El Kaide bağlantılı ‘Horasan’ grubunun, ABD ve Avrupa ülkeleri için IŞİD’ten daha büyük bir tehdit oluşturduğunu düşünüyor.

ABD yeni bir örgüt alarmı verdi: IŞİD'den de tehlikeli...

IŞİD adlı radikal örgüt Suriye ve Irak'ta ilerlemeye devam ederken, Amerikan kaynaklarına göre bölgede yeni bir radikal örgüt daha güçleniyor.

New York Times gazetesinin Amerikan gizli servisinden edindiği bilgilere dayandırdığı haberinde, 'Horasan' örgütünün geçen yıl Suriye'de 33 yaşındaki Muhsin El Fadli tarafından kurulduğu belirtildi. Haberde, El Fadli'nin El Kaide'nin öldürülen lideri Usame Bin Ladin'in en güvendiği adamlarından biri olduğuna da dikkat çekildi.

Deutsche Welle Türkçe'nin haberine göre; Örgütün en büyük amacının ABD ya da ABD'nin yurtdışındaki temsilciliklerinde saldırılar düzenlemek olduğu ifade ediliyor.

ABD Ulusal Güvenlik Kurumu (NSA) Direktörü James R. Clapper da gazeteye yaptığı açıklamada, ABD açısından Horasan örgütünün IŞİD kadar tehlikeli olduğunu vurguladı. Amerikalı yetkililere göre, örgüt Ortadoğu, Kuzey Afrika ve güney Asya'daki eski El Kaide üyelerinden oluşuyor.

<< Önceki Haber ABD yeni bir örgüt alarmı verdi: IŞİD'den de tehlikeli... Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER