ABD'den kritik Suriye kararı: Suriye'yi vurursak...

ABD'li bir yetkili, ülkesinin Suriye'ye müdahale konusunda tek taraflı hareket etmesinin söz konusu olmadığını ve müttefiklerle değerlendirmelerin sürdüğünü belirtti.

ABD'den kritik Suriye kararı: Suriye'yi vurursak...

Yetkili operasyonun bir günden fazla sürebileceğini de sözlerine ekledi. Adının açıklanmasını istemeyen yetkili, gazetecilere yaptığı açıklamada, "Herhangi bir askeri eylem tek taraflı olamaz. Uluslararası ortaklarımızı da kapsayacaktır" derken böyle bir operasyonun başlatılması halinde bir günden daha uzun süreceğini de ifade etti. Yetkili, "Seçeneklerimiz bir günle sınırlı değil" diye konuştu.

Hürriyet'in haberine göre, ABD'li yetkililer muhtemel bir askeri operasyonun füze saldırılarının ötesine geçip savaş uçaklarının Suriye hava sahasına girmesini gerektirip gerektirmeyeceği konusunda yorum yapmayı genel olarak reddediyor. Gazetecilere açıklama yapan üst düzey yetkili de, "Bütün seçenekleri değerlendiriyoruz" demekle yetindi.

Yetkili, ABD'nin Türkiye ve Ürdün gibi uluslararası ortaklarıyla müzakeleri de sürdürdüğünü ifade ederek, askeri eylemin sonuçlarını, olası tepkileri incelemekte olduklarını belirtti.

"Suriye hükümetinin yeniden kimyasal silah kullanma ihtimali bulunuyor. Bunu gözardı edebileceğiniz sanmıyorum" diyen yetkili ABD'nin Suriye'ye müdahale etmemesi durumunda bunun Kuzey Kore gibi diğer kimyasal silah sahibi ülkelere de tehlikeli mesajlar göndereceğini belirtti.
<< Önceki Haber ABD'den kritik Suriye kararı: Suriye'yi vurursak... Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER