ABD'li üst düzey heyeti çok etkileyen Türkiye yardımı!

ABD heyeti, Suriyeli mültecilerin durumunu görmek için, Türkiye'ye özel bir ziyarette bulundu.

ABD'li üst düzey heyeti çok etkileyen Türkiye yardımı!

ABD Dışişleri Bakanlığı Nüfus, Mülteciler ve  Göç Konularından Sorumlu Müsteşar Yardımcısı Anne C. Richard, Türkiye'nin ülkelerinden kaçan Suriyelilere kapılarını açarak muazzam bir iş yaptığını belirterek, ''Ancak Türkiye bu krizle yalnız başa çıkmak zorunda kalmamalı''  dedi.

Richard, ABD Uluslararası Kalkınma Ajansı (USAID) Demokrasi, İhtilaflar ve İnsani Yardımlardan Sorumlu Başkan Yardımcısı Nancy Lindborg ve ABD'nin Şam Büyükelçisi Robert Ford'dan oluşan heyet, Türkiye temaslarını değerlendirmek üzere ABD'nin Ankara Büyükelçiliği'nde basın toplantısı düzenledi.

Büyükelçi Ford, son birkaç ay içinde ziyaretler gerçekleştirdiği Türkiye'ye, bu kez de Suriyeli mültecilerin durumunu görmek için geldiğini söyledi.

Beraberindeki üst düzey ABD'li yetkililerin de son 5 ay içinde Türkiye'yi ikinci kez ziyaret ettiklerini aktaran Ford, ''Türkiye'nin hem Islahiye kampında hem de genel anlamda Suriyeli mülteciler için yaptıklarından çok etkilendik''  dedi.

ABD'li heyetin Türkiye'den sonra Lübnan'a geçeceğini, daha sonra da Kuveyt'te BM tarafından düzenlenen Suriye'ye insani yardım konulu uluslararası konferansa katılacağını belirten Ford, konferansta uluslararası toplumun Suriyeli mülteciler için daha fazla kaynak sağlamasının talep edileceğini dile getirdi.

USAID Başkan Yardımcısı Nancy Lindborg da, ''Türk insanının sergilediği cömertliğe müteşekkiriz. Ancak bugün sağlanan tüm destek yeterli değil. Bu nedenle, söz konusu desteği ciddi ölçüde artırmak ve diğer ülkeleri de Suriyeliler için adım atmaya çağırmak için Kuveyt'e gidiyoruz'' diye konuştu...
<< Önceki Haber ABD'li üst düzey heyeti çok etkileyen Türkiye yardımı! Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER