Ailesi IŞİD'den kaçan muhabir yaşanan trajediyi anlattı

IŞİD'in ele geçirdiği Sincar'dan (Şengal) Ezdiler'in gece- gündüz dağlar üzerinden hayatta kalabilmek adına kaçışları sürerken Şengal Dağı'nda ailesi kaçanlar arasında bulunan Rudaw Tv muhabiri, yaşananları anlattı.

IŞİD'den kaçan muhabir yaşanan trajediyi anlattı

IŞİD'in ele geçirdiği Şengal'den Ezdiler'in gece gündüz  demeden hayatta kalabilmek için dağlar üzerinden kaçışları sürüyor. Şengal Dağı'nda aralarında kadın ve çocukların da bulunduğu çok sayıda kişinin açlık ve susuzlukan öldüğü gelen bilgiler arasında. 

Ailesi de IŞID'den kaçan Ezidiler'in arasında bulunan bir  Rudav Tv muhabiri, Rudav Tv'ye yaşananları anlattı. Muhabir Berekat İsa, ağlayarak yetkililerden kendilerini kurtarmalarını istedi. İşte muhabir  Beraket İsa'nın, Rudaw Tv'deki sunucuyla olan diyaloglar;

Sunucu Dildar Herki: Sen de orada o durumu yaşayan insanlardan birisin. Sen günlerini, zamanını nasıl geçiriyorsun? Rudaw’ın bir muhabiri olarak sen tek kaldın onların arasında.. Günlerini nasıl geçiriyorsun, bunu dile getir, bakalım nasıldır bu durum? 

Muhabir Berekat İsa:  Dildar, diyabilirim ki dün öğleden beri sadece ekmek ve susuz biraz pilav yedim. 5 gündür şimdiye kadar yemek yiyemedim.(ağlıyor) Çocuklarımı ve annemi de 5 gündür göremedim. Onların durumu da Şengal'li aileler gibidir. 

Sunucu Dildar Herki:  Berekat, yetkililerden ne istiyorsun, beklentin nedir? 

Muhabir Berekat İsa: İsteğim o ki ben sadece Rudaw muhabiri olarak değil burada yardıma muhtaç olarak bulunan binlerce çocuk gibi içinde bulunduğumuz durumdan kurtarılmak istiyoruz.(ağlıyor) 

Sunucu Dildar Herki:  birazdan tekrar görüşmek üzere…

SAMANYOLUHABER.COM
<< Önceki Haber Ailesi IŞİD'den kaçan muhabir yaşanan trajediyi anlattı Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER