Ankara'dan rest: Esed Türkiye'ye saldırırsa biter, çünkü...

Suriye'ye yapılacak operasyonun ardından Türkiye'nin hedef olabileceği iddialarla ilgili endişeler Ankara'ya soruldu...

Ankara'dan rest: Esed Türkiye'ye saldırırsa biter, çünkü...

Başbakan Erdoğan'ın siyasi başdanışmanı Yalçın Akdoğan, Suriye'ye yapılacak operasyonun ardından Türkiye'nin hedef olabileceği endişeleriyle ilgili, 'Esed'in saldırması delilik, intihar olur. Çünkü bir NATO ülkesine saldırı yapılmış olur ve işin rengi değişir. Türkiye kendisini savunacak güce sahip' dedi.

"Ankara Şam’ın müdahaleye tepki için saldırması ihtimalinden endişeli mi?" sorusuna Başbakan Erdoğan'ın siyasi başdanışmanı Yalçın Akdoğan, şöyle cevap verdi;
Suriye’nin herhangi bir müdahalenin ardından Türkiye’ye dönük bir askeri tepki vermesi, saldırması delilik ve intihar olur. Esed’in bunu yapacağını sanmıyorum. Çünkü o zaman bir NATO ülkesine saldırı yapılmış olur ve işin rengi değişir. Türkiye kendisini savunacak güce ve kudrete sahiptir, mevcut tezkere de bu yetkiyi vermektedir. Ayrıca farklı ülkeleri tehdit altında göstererek taraf haline getirmek de doğru bir yaklaşım olmaz. Sayın Obama müttefik olarak tanımladığı Irak’ın da tehdit altında olduğunu söylüyor ama İran’ın gölgesi altındaki Irak Başbakanı müdahaleye karşı olduğunu açıklıyor. 

"Beşşar Esed’in İsrail veya Ürdün gibi çevre ülkelerine saldırıp, savaşı bölgeye yayması riski görüyor musunuz peki?" sorusuna ise "Bunun kendisine bir faydası olacağını düşünmüyorum" diyen Akdoğan,  "sağa sola saldırmasının sadece kendi sonunu hızlandıracağını düşünüyorum. Ama İsrail’le bir kutuplaşma üreterek, “Bu operasyon İsrail’in işine geliyor” gibi bir söylem üzerinden bölgedeki Müslüman ülkelerin desteğini almak isteyebilir, bu oyuna düşülmemeli. Bu konu İran-İsrail denklemine de çekilmemeli. Esed’in İsrail’i işin içine çekerek, böyle bir kutuplaşma üretmesine fırsat verilmemeli" ifadelerini kullandı.
<< Önceki Haber Ankara'dan rest: Esed Türkiye'ye saldırırsa biter, çünkü... Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER