Birleşmiş Milletler'den tüyler ürpertici skandal!

Suriye'deki dramı durdurması gereken Birleşmiş Milletler, Suriye rejimine 520 milyon dolar yardımda mı bulundu? İşte şok iddia...

Birleşmiş Milletler'den tüyler ürpertici skandal!

Suriye'deki dram bütün hızıyla sürüyor. Türkiye Gazetesi çarpıcı bir iddia yayınladı.

Gazetenin haberine göre Suriye'deki olayları durdurmada yetersiz kalan Birleşmiş Milletler, İnsani Yardım Müdahalesi adı altında bir skandala imza attı. 

Haberde, BM İnsani İşler Koordinasyon Ofisi tarafından hazırlanan "İnsani Yardım Müdahalesi" başlıklı raporda, Suriye'ye yardım kararının 2012'nin Eylül ayında Esed hükümetinin müracaatı ile alındığı belirtildi. Böylece bu kararla 1 Ocak-30 Haziran tarihleri arasında kullanılmak üzere 520 milyon dolar paranın Suriye yönetimine yardım olarak gönderilmesi kararlaştırıldı.

BM, yardımdaki önceliğin ise olaylardan direkt olarak etkilenen bir buçuk milyon Suriyeli olduğunu karara bağladı.  

Rapordaki, "4 milyon Suriyeli için kullandırılacak yardım Suriye hükümetine gönderilecek, yardımın dağıtımında hükümetin kararlarına saygı duyulacak" şeklindeki ibare ise dikkatleri çekti.

BM Genel Kurulu'nun 46/182 maddesi çerçevesinde alınan karar gereği, paranın acil olarak yapılması gereken yardım olduğu ifadeleri yer aldı.

Yazılı metinde yer alan "Bu yardım devam edecek, Suriye Arap Cumhuriyeti'nin kontrolünde yapılacak. Ve kararın uygulaması da Suriye yönetimi tarafından yürütülecek" ibareleri ise bugüne kadar Arap Birliği ve BM temsilcilerinin bütün tekliflerine karşı çıkan Esed'in buna rağmen BM tarafından yardım dağıtmaya muktedir kişi olarak görülmesi tepkilere sebep oldu.  

<< Önceki Haber Birleşmiş Milletler'den tüyler ürpertici skandal! Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER