Biz Türkler için İspanya'dan ikinci inanılmaz haber

İspanya şok istifalarla sarsılmaya devam ediyor. Daha önce kırmızı ışıkta durmayarak geçmeye çalışan Anayasa Mahkemesi yargıcı Enrique Lopez polise yakalanınca istifa etmek zorunda kaldı. Ardından İspanya Kralı Juan Carlos’un tahttan çekilmesi, ülkede büyük şaşkınlığa neden oldu.

Biz Türkler için İspanya'dan ikinci inanılmaz haber

İspanya Başbakanı Mariano Rajoy, Kral Juan Carlos'un tahttan feragat ettiğini ve oğlu Prens Felipe'ye bıraktığını açıkladı. Kralın bu kararı büyük şaşkınlığa neden oldu.

Krallar tahttan çekilmez yatakta ölürler” ve “Taç başımdayken öleceğim” diyen Kral’ın tahtı oğluna bıraktığına İspanyol halkı inanamadı. 

El Mundo gazetesine konuşan sokaktaki vatandaşların çoğu bu haberi şaka zannederken, bazıları da gülerek “Kral istifa mı etti, inanmıyorum.” cevabını verdi.

Bir İspanyol vatandaşı, Kral’ın kızı ve damadının adının karıştığı yolsuzluk skandalından dolayı istifa etmesinin mantıklı olduğunu söylerken, bir başkası da sağlık sorunlarına bağladı.

Yeni Kral Felipe VI. hakkında olumlu görüş dile getiren İspanyollar, yine de bekleyip görmek gerektiğini söylüyor.


"OLAYIN SAVUNULACAK BİR YÖNÜ YOK"

İspanya'nın başkenti Madrid'in en işlek caddelerinden biri olan Castellana'da motosikleti ile kırmızı ışıkta durmayarak geçmeye çalışan Anayasa Mahkemesi yargıcı Enrique Lopez polise yakalanınca istifa etmek zorunda kaldı.

Hükümetin en güvendiği isimlerinden biri olarak bilinen ve Anayasa Mahkemesi başkanlığı için adı geçen Lopez'in yapılan kontrolde ayrıca alkollü olduğu belirlendi.

Olayın basına yansıması üzerine bir açıklama yapan 51 yaşındaki yargıç Enrique Lopez olayın savunulacak bir yönünün olmadığını vurgulayarak istifa ettiğini duyurdu.

Madrid trafik şubesinden yapılan açıklamada ise, yargıcın kanunların öngördüğü alkol oranını üç kez fazla aştığını, kırmızı ışıkta durmadığını ve ayrıca kanunen motosiklet kullananların takması gereken kaskı taşımadığını kaydetti.



CİHAN
<< Önceki Haber Biz Türkler için İspanya'dan ikinci inanılmaz haber Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER