Bütün Boeing uçakların seferleri iptal edildi

‘Boeing 787 Dreamliner’ tipi yolcu uçağının elektrik aksamındaki sorun nedeniyle acil iniş yapması üzerine, diğer tüm Boeing uçakların seferleri iptal edildi.

Bütün Boeing uçakların seferleri iptal edildi

Dünyanın önde gelen yolcu uçağı üreticisi Boeing’den ardı ardına kötü haberler geliyor. Japon Havayolu şirketine ait ‘Boeing 787 Dreamliner’, elektrik aksamındaki sorun nedeniyle ülkenin güney batısındaki Takamatsu havaalanına acil iniş yaptı. İnişin ardından 129 yolcu ve 8 kabin ekibi tahliye edildi.

Havayolu şirketi sözcüsü Takuya Taniguchi yaptığı açıklamada, bugün  Boeing 787 tipi uçaklarla yapılacak tüm uçuşları iptal etme kararı verdiklerini ifade etti.
Yetkililer elektrik aksamındaki sorunun uçağın ön bölmesindeki aküden kaynaklandığını ve bu akünün geçen hafta ABD’deki bir Dreamliner uçağında yangına neden olan aküyle aynı tip olduğunu belirtti.
Son haftalarda Dreamliner uçaklarında yakıt sızıntısı, pilot kabini camında çatlak, fren sorunları ve elektrik kontağından kaynaklanan bir yangın dahil, birçok sorun yaşandı.
Boeing şirketinin sözcüsü Marc Birtel ise olayla ilgili bilgilerinin olduğunu belirterek, sorunların giderilmesi için uygun düzenlemeleri yapacaklarını kaydetti.
Bu son olay Boeing şirketi açısından yeni bir darbe olarak görülüyor.

<< Önceki Haber Bütün Boeing uçakların seferleri iptal edildi Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER