Çikolatanın bir faydası daha ortaya çıktı

Pek çok faydası olan çikolatanın yeni bir faydası daha ortaya çıktı.

Çikolatanın bir faydası daha ortaya çıktı

İnsandaki mutluluk hormonu olan endorfini harekete geçirmesi,  yiyen kişiye enerji vermesi, stresle mücadelede faydalı olan bol potasyum içermesi, ani kalp krizlerinin önüne geçmesi gibi pek çok faydası olan çikolatanın yeni bir faydası daha ortaya çıktı: Kitap satışlarını artırması.

Bugün Gazetesi’nde yer alan habere göre Belçika’da yapılan bir araştırma çikolata kokusu verilen kitap evlerinde satışların arttığını ortaya çıkardı. Belçika'daki Hasselt Üniversitesi uzmanları 10 gün süren bir deney yaparak kitap alışverişi konusunda ilgiyi ölçtü. 

Araştırmada bir kitapçıya açılmadan önce çikolata kokusu serpiştirildi. Sonra dükkâna gelen müşterilerin içeride çok daha fazla zaman geçirdiği ve satış temsilcileriyle daha fazla konuştuğu tespit edildi.

Sonuçları Journal of Environmental Psychology Dergisi’nde yayımlanan araştırmada kitapçıda çikolata kokusu varsa kontrol grubundaki kişilere göre müşterilerin birden çok kitabı 2.22 kez daha fazla incelediği belirlendi. Uzmanlar müşterilerin belirli kitapları araştırmaya daha yatkın olduklarını ve onların raflarına baktıklarını kaydetti. Ayrıca çikolata kokusunun belirli tür kitapların satışına katkı yaptığı belirtildi. 

Araştırma sonuçlarına göre özellikle romantik kitaplar olmak üzere tarihi ve polisiye kitaplarla yeme ve içmeyle ilgili kitapların satışında büyük artışın olduğu görüldü.

<< Önceki Haber Çikolatanın bir faydası daha ortaya çıktı Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER