Çin'de yeni tür kuş gribi: 15 kişi öldü

Çin'de kuş gribinin yeni türü olan H7N9 virüsü nedeniyle ölenlerin sayısı 14'e yükseldi, virüsün ise 63 kişide görüldüğü bildirildi.

Çin'de yeni tür kuş gribi: 15 kişi öldü

Ulusal Halk ve Aile Komisyonu, yeni vakaların ülkenin doğusundaki Anhui,  Cıciang ve Ciangsu eyaletlerinde görüldüğünü duyurdu. Ülkenin en büyük kentlerinden Şanghay'da 24 vaka görülürken, bunlardan  dokuzu ölümle sonuçlandı. Doğudaki Ciangsu eyaletinde ise görülen 17 vakanın  ikisi ölümle sonuçlanırken, Cıciang eyaletindeki 16 vakanın 2'si, Anhui  eyaletindeki 3 vakadan da biri hayatını kaybetti. Bunlara ek olarak başkent  Pekin'de bir vaka görüldüğü, ülkenin orta kesimindeki Hınan'da ise 2 vaka tespit  edildi. Çin, resmi olarak H7N9 virüsünün insanlarda görüldüğünü geçen ayın  sonunda açıklamıştı.

Komisyon, hastalığa yakalanan kişilerle temas kuranlarda virüsün tespit  edilmediği, hastalığın insandan insana geçtiğine dair bir iz bulunmadığını  belirtti. Dünya Sağlık Örgütü ile birlikte geçen hafta ortak çalışma yapıldığı ve  virüsünün gelişiminin araştırıldığı kaydedildi. Virüsün kaynağının kanatlı hayvanlar olduğunun tespit edilmesinin  ardından birçok bölgede kanatlı hayvanların satıldığı pazarlar kapatılırken, 20  binden fazla kanatlı hayvan itlaf edildi.

Ayrıca halka kanatlı hayvanlardan uzak durması yönünde uyarılar  yapılırken, hijyene dikkat edilmesi, kanatlı hayvanların iyice pişirildikten  sonra tüketilmesi yönünde tavsiyelerde bulunuluyor.

Dünya Sağlık Örgütü yetkilileri de insanlarda yeni görülen kuş gribi türü  hakkında bilgilerin sınırlı olduğunu ve hastalığa yakalananların genelde solunum  güçlüğü çektiğini ifade ediyor.
<< Önceki Haber Çin'de yeni tür kuş gribi: 15 kişi öldü Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER