Deprem görmeyen şehir art arda sallanınca...

İran depreminden sonra meşhur komplo teorisi yeniden gündeme geldi.

Deprem görmeyen şehir art arda sallanınca...

Ortadoğu, merkez üssü İran-Pakistan sınırında gerçekleşen 7.8 büyüklüğündeki depremle sarsıldı. İranlı yetkililer, depremde 40'ı aşkın insanın hayatını kaybettiğini, 1200 evin de yıkıldığını açıkladı. İran devlet televizyonu ise depremde yaralıların olduğunu, ama ölü olmadığını belirtti.

İran'da son 40 yılın en büyük depremi olarak gösterilen bu sarsıntı sonrası bazı komplo teorileri dillendirilmeye başlandı. İran'ı en iyi bilen Türk gazetecilerden Taraf yazarı Cihan Aktaş ülkede konuşulan komplo teorilerini sosyal paylaşım sitesi Twitter'daki hesabından paylaştı. Aktaş, "2003 Bem depreminden beri bir dizi deprem yaşayan İranlılar bu depremlerin tabiiliğinden şüpheleniyorlar. Bem deprem görmemiş bir şehirmiş" dedi.

Dış güçlerin ülkeleri ekonomik ve siyasi açıdan kontrol etmek için deprem silahı kullandığı iddiaları daha önce de dile getiriliyordu. Türkiye'de 1999 İstanbul depremi ve son olarak 2011 yılındaki Van depreminde dış güçlerin deprem silahı kullandığı iddiaları komplo teorisi olarak dillendirilmişti.
<< Önceki Haber Deprem görmeyen şehir art arda sallanınca... Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER