Dokunulmazlığı kaldırıldı, tutuklanabilir

Ülke siyasetinin son 20 yılında etkin bir konuma sahip bir siyasetçi hakkında verilen azil hükmü, dokunulmazlığını kaldırmış oldu.

Dokunulmazlığı kaldırıldı, tutuklanabilir

İtalya’da 3 dönem başbakanlık yapan  Berlusconi, vergi dolandırıcılığından aldığı cezadan dolayı  senatodaki oylamayla dokunulmazlığını kaybetti. Hakkındaki diğer suçlamalardan da tutuklanma ihtimali var.

İtalya’da karıştığı skandallarla gündeme gelen eski Başbakan Silvio Berlusconi, dün senatörlükten azledildi.Senato’da gün boyu yapılan tartışmaların ardından Senato başkanı tarafından yapılan açıklamada karara gerekçe olarak Berlusconi’nin vergi kaçırmak suçlamasından aldığı mahkûmiyet gösterildi. Ülke siyasetinin son 20 yılında etkin bir konuma sahip bir siyasetçi hakkında verilen azil hükmü, dokunulmazlığını kaldırmış oldu. Bu durumda, hakkında reşit olmayan bir kızla para karşılığı cinsel ilişkiye girmek ve görevini kötüye kullanmaktan mahkûmiyet kararı bulunan Berlusconi için hapis ihtimali doğdu. Berlusconi’nin genel af nedeniyle bir yıla düşürülen hapis cezası, ev hapsi ya da sosyal hizmete çevrilmişti.

Aynı zamanda milyarder bir işadamı ve medya patronu da olan Berlusconi kamu hizmetlerinden de 6 yıl boyunca men edildi. 77 yaşındaki politikacı bu karar nedeniyle önümüzdeki seçimlere de katılamayacak. Senato üyeliğini kaybetse de Forza Italia partisinin liderliğinden ve siyasetten vazgeçmeyeceğini söyleyen Berlusconi, hakkında verilen karara tepki gösterdi. Senato’nun kararını açıklamasından hemen önce Roma’daki evinin önünde toplanan binlerce kişiye hitap eden eski başbakan, “Bugünü demokrasi için yas günü ilân ediyorum.” şeklinde konuştu. Yasal mücadeleye devam edeceğini söyleyen İtalyan siyasetçi, “Yeniden başbakan olacağıma söz veriyorum.” dedi. Berlusconi daha önce üç defa başbakanlık koltuğuna oturdu. Geçtiğimiz günlerde partisi bölünen Berlusconi, Enrico Letta hükümetinden ayrılma kararı almıştı.
<< Önceki Haber Dokunulmazlığı kaldırıldı, tutuklanabilir Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER