Dünya, bu fotoğrafı konuşuyor

Kenya'da, yapılan devlet başkanlığı seçimlerinden sonra çıkan şiddet olaylarında 300'den fazla kişi yaşamını yitirdi, 100 bin kişi evlerini terketti.

Dünya, bu fotoğrafı konuşuyor

Evlerini terkedenlerin bir kısmı sınırı geçerek Uganda’ya sığınırken, bir kısmı da havayoluyla Tanzanya’ya gidiyor. Kızıl Haç örgütü Uganda’da mültecilere yardım etmeye başladı bile. Muhalefet lideri Turuncu Özgürlük Hareketi Partisi Başkanı Ralia Odinga’nın 1000 kadar destekçisi, bugün Mombasa kentinde protesto gösterileri düzenledi.
MUHALEFET YENİ BİR SEÇİM YAPILMASI ÇAĞRISINDA BULUNDU Devlet başkanlığı seçim sonucunu kabul etmeyen muhalefet, yeni bir seçim yapılması çağrısında bulundu. Muhalefetteki Turuncu Demokratik Hareketinin Genel Sekreteri Anyang Nyongo, ülkenin "yeni bir devlet başkanlığı seçimi için" hazırlanması gerektiğini söyledi. "Bu demokrasi ve adaletle ilgili" diyen Nyongo, Kenyalıların haklarını savunmaya ve geliştirmeye devam etmeleri ve böylece demokratik sürecin yerine getirilmesi gerektiğini kaydetti. KURBANLAR ARASINDA BİR MİLLİ ATLET DE BULUNUYOR Kenya'da seçim sonrasında başlayan etnik-siyasi şiddet olaylarının kurbanları arasında milli bir atletin de bulunduğu bildirildi. Yakın bir arkadaşının verdiği bilgiye göre, 1988 Seul olimpiyatlarıyla Barcelona'daki 1992 atletizm oyunlarında Kenya'yı temsil eden orta mesafe koşucusu Lucas Sang, salı gecesi taşlı saldırıda öldü. Bir çetenin attığı taşın atletin başına isabet ettiği, çetenin daha sonra Sang'ın cesedini yaktığı bildirildi. AA
<< Önceki Haber Dünya, bu fotoğrafı konuşuyor Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER