Engel koydular, Mursi için izin çıkmadı!

İlk seçilmiş Cumhurbaşkanı Muhammed Mursi'nin ikinci duruşması 8 Ocak'ta. Ama bir kriz var!

Engel koydular, Mursi için izin çıkmadı!

Askeri darbe ile görevden uzaklaştırılan Mısır Cumhurbaşkanı Muhammed Mursi 8 ocak'ta ikince kez hakim karşısına çıkacak. Ancak duruşma öncesi Mısır Başsavcılığı, Savunma Heyeti'ne Mursi ile görüşme izni vermedi.

Mısır'da 2013'ün Temmuz ayında askeri darbeyle görevden alınan Cumhurbaşkanı Muhammed Mursi'nin yargılandığı davanın ikinci duruşması 8 Ocak'ta.

Ancak Mısır Başsavcılığı, darbe ile görevinden uzaklaştırılan Cumhurbaşkanı Muhammed Mursi'nin Savunma Heyeti'ne ziyaret izni vermedi. İzin engeline güvenlik gerekçe gösterildi.

Mısır'da darbe karşıtları ise sokaklarda. Ülkede Cuma gününden bu yana meydana gelen gösterilerde 20 kişi hayatını kaybetti. 150 kişi de yaralandı. Terör örgütü ilan edilen Müslüman Kardeşler üyesi 170 kişi de tutuklandı.

Ocak ayı Mısır'da gergin geçebilir. Zira Mursi ile İhvan üyelerinin duruşmaları, anayasa referandumu ve 25 Ocak devriminin yıl dönümü gibi önemli olayları bu ay içinde meydana geldi. Bundan dolayıda ülkede yeniden alevlenen şiddetin artarak devam etmesinden endişe ediliyor.   


<< Önceki Haber Engel koydular, Mursi için izin çıkmadı! Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER