Türkiye'yi sevindiren haber Suriye'den geldi!

Suriye'de kaçırılan foto muhabir Bünyamin Aygün serbest kaldı.

Türkiye'yi sevindiren haber Suriye'den geldi!

Suriye'de kaçırılan Milliyet gazetesi foto muhabiri Bünyamin Aygün Türkiye'ye getirildi. MİT'in Dış Operasyonlar Başkanlığı'na bağlı 8 kişilik bir tim, bugün sınırdan 20 kilometre içeri geçerek Bünyamin Aygün'ü teslim aldı. 

Aygün ve beraberindeki timin, kısa süre sonra Cilvegözü Sınır Kapısı'ndan Türkiye'ye giriş yaptı. Burada Hatay Vali Yardımcısı Mehmet Eriş tarafından karşılanan Aygün'ün Türk Gazetecilerle karşılaştığı sıradaki ilk cümleleri, "80 milyonluk bir ülkenin vatandaşı olmaktan gurur duyuyorum. Kaçırılmamda El-Kaide bağlantısı olduğunu düşünüyorum." dedi.

Ayağındaki terliklerle ülkeye girdiği görülen Aygün, Cilvegözü Sınır Kapısı'nın Suriye tarafındaki tampon bölgede gazetecilere yaptığı açıklamada, Türkiye'de olduğu için çok mutlu olduğunu belirtti.

Kendisini rüyada gibi hissettiğini ve kurtulduğuna inanamadığını dile getiren Aygün, "Terlikle mi geldiniz?" sorusu üzerine "Arkadaşlar ayakkabılarımı çok beğendi, o yüzden ayakkabılarımı aldılar, terlikle gönderdiler" dedi.

Suriye'de çok zor günler geçirdiğini ifade eden Aygün, kurtarılmasında emeği geçenlere teşekkür etti.

- El Kaide kaçırdı,  "İslam Cephesi" üyeleri kurtardı-

Suriye'de kaçırılan Milliyet gazetesi foto muhabiri Bünyamin Aygün'ün serbest kalmasında, Suriyeli muhaliflerce Irak Şam İslam Devleti'ne (IŞİD) karşı kurulan "İslam Cephesi" üyeleri etkili oldu. 

40 gün önce görev için gittiği Suriye'de kaçırılan Aygün'ün serbest kalmasına ilişkin detaylar öğrenildi. 

Edinilen bilgiye göre, Aygün, görevli olarak gittiği Suriye'de El Kaide unsurlarınca kaçırıldı. Aygün'ün tutulduğu bölgede, El Kaide'ye karşı Suriyeli muhalif grupların bir araya gelerek kurduğu "İslam Cephesi" adındaki grup ile El Kaide'nin Suriye'deki uzantısı olan IŞİD arasında çatışma yaşandı. Çatışma sonucunda IŞİD unsurlarının bölgeyi terk etmesi üzerine, "İslam Cephesi" üyeleri Aygün'ün kurtarılmasını sağladı. 

Daha sonra MİT'in yurt dışı özel timi bölgeye girerek, güvenliğini sağladıkları Aygün'ü Suriye'den çıkardı. Aygün, Cilvegözü Sınır Kapısı'ndan Türkiye'ye giriş yaptı.

AA
<< Önceki Haber Türkiye'yi sevindiren haber Suriye'den geldi! Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER