Erdoğan'ın sözleri İsrail'i fena kızdırdı

Başbakan Erdoğan'ın açıklamasına İsrail'den çifte tepki geldi.

Erdoğan'ın sözleri İsrail'i fena kızdırdı

İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın Viyana'da düzenlenen ''5. Medeniyetler İttifakı Forumu''nda yaptığı açıklamaya tepki gösterdi.
         
Başbakanlık basın ofisinden yapılan açıklamada, ''Başbakan Binyamin Netanyahu, Başbakan Erdoğan'ın siyonizm ve faşizmi kıyaslayan beyanatını kınamıştır'' denildi.
         
Netanyahu'nun, Erdoğan'ın açıklamalarına yönelik olarak, ''Bu karanlık ve yalan ifade, dünyadan geçtiğini düşündüğümüz bir düşüncedir'' ifadesine yer  verildi.
         
İsrail basını, Başbakan Erdoğan'ın açıklamalarını son dakika, flaş haber olarak duyurmuştu.

Öte yandan Beyaz Saray Sözcüsü Tommy Vietor da Erdoğan'ın siyonizmi insanlığa karşı suç kategorisinde değerlendirmesinin saldırganca ve yanlış olduğunu öne sürerek bunu reddettiklerini söyledi.
         
Yahudi kuruluşu Erdoğan'ın konuşmasına tepki gösterdi

İftira ve İnkarla Mücadele Birliği (The Anti-Defamation League-ADL), Başbakan Erdoğan’ın Viyana’da yaptığı konuşma için "Dehşet verici" tabirini kullandı.

Foxman, "Sayın Erdoğan’ın farklı kültürleri anlamak gibi bir toplantıda Siyonizm ile anti-Semitizm arasında kurmuş olduğu bağlantı karşısında dehşete düştük" dedi.

Foxman şöyle konuştu: "Geçmişte başbakan içindeki İsrail düşmanlığı ile Yahudi karşıtlığını birbirinden özenle ayırmasını biliyordu. Siyonizm ile ilgili böyle bir bağlantı kurmak Müslümanlar, Yahudiler arasında faşizm ve siyonizm hakkında ciddi yanlış anlamalara neden olabilecek, modern Türkiye Cumhuriyeti’ni anayurdu bilen Yahudilere karşı da nefreti beraberinde getirecektir."

Foxman açıklamasında Siyonizm’in ırkçılıkla eş tutulmasına karşın BM’nin 1975'te almış olduğu kınama kararını hatırlatarak, bu tür 'hakaret'lerin Yahudi milletine karşı nefreti sürükleyebileceğini öne sürdü.
        
Başbakan Erdoğan, ''5. Medeniyetler İttifakı Forumu''nda yaptığı  konuşmada, ''Tıpkı antisemitizm gibi, tıpkı faşizm gibi islamafobiyanın da bir  insanlık suçu olarak görülmesi kaçınılmaz hal almıştır'' demişti.


<< Önceki Haber Erdoğan'ın sözleri İsrail'i fena kızdırdı Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER