Esed, Halep'te ateşkese yeşil ışık yaktı

Beşşar Esed'in, Halep'te ateşkes sağlanmasına yeşil ışık yaktığı belirtildi.

Esed, Halep'te ateşkese yeşil ışık yaktı

Birleşmiş Milletler (BM) Suriye Özel Temsilcisi Staffan de Mistura ile Şam'da görüşen Suriye Devlet Başkanı Beşşar Esed, Halep'te ateşkes sağlanmasına yeşil ışık yaktığı belirtildi.

Suriye resmi haber ajansı SANA'da yer alan habere göre; Esed ve de Mistura görüşmesinde Suriye krizinin ele alındığı belirtildi. Özel Temsilci de Mistura; görüşmede Halep'te çatışmaların durdurulması için atılacak adımlar ve ateşkesin hedefleri konusunda Esed'e bilgi verdiği belirtildi.

Halep'in önemli bir yer olduğunu ifade eden Esed,"Devlet, ülkenin her bölgesinde sivillerin güvenliğinin sağlanması konusuna önem veriyor. Halep'te güvenin sağlanması amacıyla de Mistura'nın ortaya koyduğu girişim değerlendirmeye ve üzerinde çalışmaya değer." diyerek ateşkese yeşil ışık yaktığı kaydedildi.

Görüşmede ayrıca Esed ve de Mistura'nın, bölge ve tüm dünyayı tehdit eden terörle mücadelede uluslar arası çabaların birleştirilmesi konusunda görüş birliğinde oldukları ifade edildi.

Basına açıklama yapan de Mistura, Suriye'deki krize siyasi çözüm bulunması için BM ve uluslararası toplumun destek vermesini istedi.

Suriye'de ılımlı muhalifler olmak üzere tüm taraflarla görüşeceğini ifade eden de Mistura, BM Güvenlik Konseyi'ne sunduğu planda Suriye'de bazı bölgelere insani yardım girişinin sağlanması ve burada bulunan sivillerin tahliyesini istemişti.

Esed ve de Mistura görüşmesinde Başbakan Yardımcısı ve Dışişleri Velid el Muallim, Cumhurbaşkanlığı Siyasi ve Basın Danışmanı Büseyna Şaban ve Dışişleri Bakanı Yardımcısı Faysal Mikdat katıldı.

CİHAN
<< Önceki Haber Esed, Halep'te ateşkese yeşil ışık yaktı Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER