Fransa'da kahraman müslüman gence müjde

Pariste rehineleri kurtaran Müslüman Bathilye Fransız vatandaşlığı verilecek.

Fransa'da kahraman müslüman gence müjde

Fransa, geçen hafta Yahudi marketine gerçekleştirilen kanlı baskında, Musevi müşterileri soğuk hava deposuna saklayarak kurtaran Malili Müslüman genç Lassana Bathily’ye vatandaşlık vermeye hazırlanıyor. 

İçişleri Bakanlığı’ndan yapılan açıklamada, 10 Ocak’ta Yahudi marketine yönelik silahlı saldırıdaki tutumu nedeniyle Fransa'da kahraman ilan edilen Lassana Bathily’ye Fransız vatandaşlığının verileceği duyuruldu. İçişleri Bakanı Bernard Cazeneuve da şimdiye kadar 300 bin kişinin Malili gence vatandaşlık verilmesi için başlatılan imza kampanyasına destek verdiğini aktardı.

2006 yılından beri Fransa’da bulunan 24 yaşındaki Bathily, geçtiğimiz Temmuz ayında Fransız vatandaşlığına geçmek için başvuruda bulunmuştu. Lassana Bathily’nin Fransız vatandaşlığına geçiş töreninin Salı günü gerçekleştirileceği belirtildi.

LASSANA İÇİN YOĞUN GÜVENLİK ÖNLEMİ

Bu arada Cihan Haber Ajansı’na konuşan Lassana Bathily’nin akrabası Adam Bathily, Lassana’nın polis tarafından eski oturduğu yerden daha güvenlikli başka bir yere taşındığını söyledi. Olaylardan önce Malili gencin Saint-Just yurdunda kaldığı, rehine olayında sonra polis korumasına alınan Lassana Bathily’nin daha güvenli bir yerde misafir edildiği bilgisini verdi. 

Fransa Cumhurbaşkanı François Hollande daha önce Lassana Bathily’yi arayarak tebrik etmişti. İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu da Twitter üzerinde yayınladığı mesaj ile Bathili’ye teşekkür etmişti.

CİHAN

<< Önceki Haber Fransa'da kahraman müslüman gence müjde Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER