Gazze'de ölenlerin sayısı 175'e yükseldi

İsrail'in Gazze'ye yönelik başlattığı saldırılarda şimdiye kadar, 25'i kadın ve 33'ü çocuk, 175 kişi hayatını kaybetti.

Gazze'de ölenlerin sayısı 175'e yükseldi

İsrail'in geçen hafta başlattığı ve "Koruyucu hat" adını verdiği operasyonda, genellikle siviller zarar gördü. Okul, cami ve sağlık merkezlerinin de vurulduğu saldırılarda, şimdiye kadar, 9'u yaşlı, 25'i kadın ve 33'ü çocuk 175 kişi hayatını kaybetti, en az bin 280 kişi yaralandı. Saldırıların kurbanlarının en küçüğü 1,5, en büyüğü ise 80 yaşında.

Şu ana kadar İsrail tarafından atılan füze ve bombaların sayısına ilişkin net bir bilgi alınamazken, İsrail, saldırıların 4. günü yaklaşık 500 ton patlayıcının Gazze'ye atıldığı kaydedilmişti. İsrail ordusu tarafından toplam bin 470 hedefin vurulduğu belirtildi.

Genellikle akşam saatlerinde veya gece düzenlenen ailelerin iftar veya sahur sofralarında yakalandığı saldırılarda, Gazze'de 390 evin tamamen yıkıldığı, 10 bin 500 evin ise kısmen zarar gördüğü kaydedildi. İsrail'in saldırıları nedeniyle yaklaşık 4 bin kişinin evsiz kaldığı ifade ediliyor.

Saldırıya maruz kalan 33 okulun yanı sıra 19 mescitten 3 tanesinin tamamen yıkıldığı ve 6 sağlık merkezinin hizmet veremez hale geldiği kaydedildi.

Batı Şeria'da 12 Haziran'da kaybolan 3 Yahudi yerleşimcinin 18 gün sonra ölü bulunmasının ardından Filistinli genç Muhammed Ebu Hudayr, 2 Temmuz'da Yahudi yerleşimciler tarafından kaçırılmış ve yakılarak öldürülmüştü. İsrail, bu olayların ardından 7 Temmuz Pazartesi günü Gazze'ye yönelik "Koruyucu Hat" adı altında operasyon başlattığını duyurmuştu.

AA
<< Önceki Haber Gazze'de ölenlerin sayısı 175'e yükseldi Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER