Gazze'deki korkunç dramı bir cümle ile öyle bir özetledi ki...

Gazzeli Seyyid, 11 yaşındaki kardeşi Muhammed'in İsrail bombalarıyla nasıl öldüğünü anlattı...

Gazze'deki korkunç dramı bir cümle ile öyle bir özetledi ki...

Gazzeli Seyyid, 11 yaşındaki kardeşi Muhammed'in İsrail bombalarıyla öldürüldüğü olayı "Muhammed suya kaçan topu almaya koştuğu sırada füze düştü" sözleriyle anlattı.

İsrail donanmasının kanlı vahşetinde hayatını kaybeden 4 çocuktan biri olan Muhammed'in kardeşi o gün sahilde yaşanan felaketi anlattı.

Gazzeli Seyyid Ramiz, İsrail’in çarşamba günü Gazze plajında açtığı ateşte ölen dört çocuktan biri olan Muhammed’in (11) kardeşi. Seyyid, dünyada yankı bulan olayı şöyle anlattı: "Muhammed suya kaçan topu almaya koştuğu sırada füze düştü."

ÖLÜM DENİZDEN GELDİ

Hürriyet'in haberine göre, Gazze’de yas tutulan evlerin sayısı her geçen gün artıyor. Ölüm Gazze’ye yer yer denizden geliyor. Gazzeli Bakır ailesi bugünlerde sahilde top oynarken İsrail’in ardı ardına attığı iki füzeyle kaybettikleri 4 çocuğun yasını tutuyor. Bakır ailesinden Muhammed’in kardeşi Seyyid Ramiz top oynadıkları sırada gelen felaketi şöyle anlattı: "Top denize doğru kaçtı. Muhammed topu almaya koştuğu sırada füze düştü. Muhammed’i kurtarmak için diğerleri koştuğunda ikinci füze düştü. Dört kişi öldü, dört kişi yaralandı. Yaralılardan biri Almanya’ya götürüldü."

ABLUKA KALKSIN

Hayatını kaybedenlerden dördüncüsü de Attat Ahid’in amcasının oğlu. Attat da balıkçı. "Savaş başladığından beri ava çıkamıyoruz. Bizim Bakır ailesinin 30 teknesi var. İsrail altı milden fazla açılmamıza izin vermiyor. Savaş başladığında 3 mile düşürdü. 6 milde balık bulamıyoruz ki, 3 milde bulalım. Bu apartmanda 150 kişi yaşıyor ve hepsi bir büyükçe tekneden ekmek yiyor. O tekne de hedef oldu."


<< Önceki Haber Gazze'deki korkunç dramı bir cümle ile öyle bir özetledi... Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER