Hizbullah'a İslam dünyasından tepki

Suriye'de muhaliflere karşı savaşan Şii Hizbullah örgütüne karşı İslam dünyasındaki cephe giderek genişliyor.

Hizbullah'a İslam dünyasından tepki

Hizbullah Örgütü'nün Suriye'de Esed güçlerinin yanında savaşması ve Hizbullah'ın lideri Hasan Nasrallah'ın açıkça Esed yönetimini destelediklerini ifade etmesi İslam dünyasında geniş yankı uyandırdı. Suudi Arabistan Müftüsü Şeyh yaptığı açıklamada, Suudi Arabistan'ın kurulduğu günden beri, Müslümanların sorunları için mücadele ettiğini belirterek, söz konusu tutumunun dar siyasi görüşlerden uzak olduğunu söyledi.

Kardavi’nin Hizbullah konusunda yanıldığını açıklamasına değinen Arabistan Müftüsü ,"Biz Sayın Kardavi ile el ele veriyoruz. İslam dünyasının geçtiği bu zor süreçte dünya Müslüman alimlerinin tamamını bu tarihi dönemde yardımlaşma ve dayanışmaya ve davet ediyoruz. " dedi.

Suriye'de savaşan Hizbullah'a karşı etkin bir tavır alınması gerektiğini ifade eden El Şeyh, tüm siyasi ve din alimlerine bu konuda tepki göstermeleri gerektiği çağrısında bulundu.

Yusuf el Kardavi ise daha önce yaptığı açıklamada Hizbullah konusunda yanıldığını ifade ederek, Suriye'deki savaşın Hizbullah'ın gerçek yüzünü ortaya koyduğunu söylemişti. 

Kardavi, açıklamasında Şii Hizbullah'ın desteklediği Suriye yönetimine karşı cihad çağrısında bulunarak iki yıldır öldürülen mazlum Suriye halkının desteklenmesini istemişti.

CİHAN
<< Önceki Haber Hizbullah'a İslam dünyasından tepki Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER