Hollanda'da halk sokaklara indi

Hollanda'da binlerce insan hükümetin kemer sıkma politikalarına dur demek için sokaklara indi.

Hollanda'da halk sokaklara indi

Mitinge Sosyalist Parti lideri Emil Roemer ve Yaşlılar Partisi lideri Henk Krol ile Milletvekili Harry van Bommel de katıldı.

Hükümetin halka hiçbir şey vaat etmediğini, kemer sıkma politikaları ile halkı bezdirdiğini söyleyen Roemer, son beş yıldır Hollanda'da ağırlığını gösteren ekonomik krizin yaşlıları, yatalak hastaları, öğrencileri, kiracı ve insanları zor durumda bıraktığını ifade etti. Roemer "Devlet İstatistik Enstitüsü (CBS) rakamlarına göre aylık işsizlik oranı yüzde 8,5'e yükseldi. CBS'in verilerine göre 2013 yılında işsiz sayısı 700 bine çıktı. Her gün işsiz sayısı giderek artıyor. Artık bu hükümete dur deme zamanı geldi. Ödenek alan kişilerin sayısı ise 400 bini aştı. Bu durumda halkın yıllar sonra meydana inmesi ve bunu başkent Amsterdam'dan başlatması son derece önemli. Bu protestolar ülke genelinde dalga dalga yayılacak." dedi.

Gösteride, 'Hollanda ağlıyor. Rutte hükümeti gülüyor.', 'Halk kemer sıkma politikalarınızdan bıktı', '400 bin çocuk açlık sınırında', 'Küresel krizin suçluları biz olmamalıyız' yazılı pankartlar taşındı.

Hollanda Türkiyeli İşçiler Birliği (HTİB) Başkanı Mustafa Ayrancı da bugün başlayan gösterilerin ülke geneline dalga dalga yayılacağını söyledi.

CİHAN

<< Önceki Haber Hollanda'da halk sokaklara indi Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER