İran Sağlık Bakanından şok eden itiraf!

İran Mut'a nikahının ardından şimdi de AIDS hastalığı ile gündemde. AIDS'e yakalanma oranı son 10 yılda yüzde 20 arttı...

İran Mut'a nikahının ardından şimdi de AIDS hastalığı ile gündemde

  • Sağlık Bakanı Haşemi: '27 bin kişi HIV virüsü taşıyor, 70 bin kişi ise hasta olduğundan habersiz.'
  • Hastalığın artışında Muta nikahı ana sebeplerden biri. 
  •  Muta, ülkede gayrimeşru çocuk sayısını da gittikçe arttırıyor.  

Mut'a nikahının yaygın olarak görüldüğü İran'da Aids hastalığı riski yükseliyor. Açıklamayı ise ülkede konuyla ilgili en üst otorite olan İran sağlık bakanlığından geldi. Aids'e yakalanma oranının son 10 yılda yüzde yirmi artış meydana gelmiş. Hastalığın artışında Muta nikahı ise ana sebeplerden biri olarak görülüyor. 

İran Sağlık Bakanı Hasan Haşemi ülkede HIV virüsü taşıdığı bilinen 27 bin kişinin olduğunu açıkladı. Haşemi 70 bin kişinin ise yakalandıkları HIV virüsünden haberdar olmadıklarını söyledi.

İranlı yetkililerin verdiği rakamlar korkunç bir gerçeği de gözler önüne seriyor. Sayıları yüz bine ulaşan AIDS hastalarının yüzde 5'i çocuk işçilerden oluşuyor.

İranlılar tarafından yapılan bir araştırmada İran'da cinsellik yoluyla AIDS hastalığına yakalanma oranında son 10 yılda yüzde 20 artış meydana geldiği ifade ediliyor.

Şia'nın yaygın olduğu Necef kentinde her ay 4 bin uyuşturucu tiryakisi ve 80 AIDS vakası kayıt altına alınıyor.

Nikah denilip dini kılıf altına yerleştirilmeye çalışılan bu nikah türü sebebiyle İran'da başta AİDS olmak üzere toplum sağlığını tehdit eden hastalıklar artarken, gayrimeşru çocukların sayısı ve uyuşturucu kullanımı da gün geçtikçe artıyor.


<< Önceki Haber İran Sağlık Bakanından şok eden itiraf! Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER