İran'dan ABD'ye 'macera' uyarısı

İran Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Afham, Suriye’ye olası askeri müdahale tartışmalarına ilişkin ABD'ye cevap verdi.

İran'dan ABD'ye 'macera' uyarısı

İran Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Merziye Afham, Suriye’ye olası askeri müdahale tartışmalarına ilişkin, "Bölgede macera arayışına girmenin kimseye faydası olmaz" dedi.

Dışişleri Bakanlığı'nda düzenlenen görev devir teslim töreninde konuşan Afham, ABD Başkanı Barack Obama’nın Suriye’ye askeri müdahale kararını kongreye taşımasına ilişkin soruya, "Defalarca bölgede yeni macera arayışları ve askeri harekatın doğuracağı sonuçlar hakkında gerekli uyarılarda bulunduk" şeklinde cevap verdi.

Tüm çabaların Suriye’de siyasi çözüme ulaşılması yönünde olması gerektiğini ifade eden Afham, Obama’nın dün akşamki açıklamalarının İsrail basınında geri çekilme olarak değerlendirilmesiyle ilgili de "Bu, zafer kazanma veya kaybetme konusu değildir. Bölgedeki krizin yatışması için gerçekçi olup her türlü maceracılıktan kaçınılmalıdır” değerlendirmesini yaptı.

"Tahran kriz durumlarında her zaman siyasi çözüm yolundan yanadır" diyen Afham, askeri müdahale ve yeni maceralar peşinde koşmanın kimseye faydası olmayacağını belirtti.

AA

<< Önceki Haber İran'dan ABD'ye 'macera' uyarısı Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER