Los Angeles'ta Anadolu Kültür ve Yemek Festivali

ABD'de dördüncüsü düzenlenen 'Anadolu Kültür ve Yemek Festivali', Türkiye'yi California eyaletinin Los Angeles şehrine taşıdı

Los Angeles'ta Anadolu Kültür ve Yemek Festivali

İstanbul, Konya, Mardin, Van, İzmir, Gaziantep, Adıyaman ve Kilis'in önemli turistik sembollerinin inşa edildiği Los Angles şehrinin Orange County (Vilayet) fuar alanında İznik Çinileri, Kapadokya, Ankara Belediyesi, Erzurum Ticaret Borsası, Eskişehir ve Siirt'e ait standlar da bulunuyor. İsmail Fakirullah Hazretleri ve Hz. Meyrem türbeleri, Eskişehir odun pazarı evleri, Erzurum'un Çifte Minareli medresesi, Trabzon Sümele Manastırı, Ankara Hacıbayram Cami, Ankara Kalesi'ni gören ziyaretçiler Anadolu kültürünü sadece folklorik değil, tarihi ve manevi yönden de öğrenme imkanına sahip.

Festivale ilk günden sadece California halkı değil, çevre şehir ve vilayetten gelen öğrenciler de yoğun ilgi gösterdi. Türk mutfağından yemekler yiyen, 'Kidsland' çocuk parkında eğlenen öğrenciler, Anadolu'da kurulan 14 uygarlık hakkında bilgi toplayarak ödevlerini hazırladılar. Anadolu mutfağına ait yemeklerin nasıl yapıldığının anlatıldığı sınıfta gün boyu öğrenci eksik olmadı. 

Anadolu Kültür ve Yemek Festivali (Anatolian Cultures And Food Festival) 16-20 Mayıs 2013 tarihleri arasında gerçekleşiyor. Yaklaşık 50 bin ziyaretçinin beklendiği festivali sosyal medya hesaplarından da takip edebilirsiniz..

Twitter hesabı:     @anatolianfest

<< Önceki Haber Los Angeles'ta Anadolu Kültür ve Yemek Festivali Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER