Mali Eğitim Bakanı bırakın kapatmayı bakın ne talep etti

Mali Eğitim Bakanı Kenekouo dit Barthelemy Togo Horizon Türk Okulları'ndan okul talep etti.

Mali Eğitim Bakanı bırakın kapatmayı bakın ne talep etti

Mali Eğitim Bakanı Kenekouo dit Barthelemy Togo, ülkesinde hizmet veren Horizon Türk Okulları’ndan bir an önce üniversite açmasını istedi. Bakan Togo, açılacak üniversitenin Mali’deki yükseköğretim kurumları için model olacağına inandığını belirtti.

Bugün gazetesinin haberine göre, Batı Afrika ülkesi Mali’de ocak ayında Başbakanlık görevine getirilen Modibo Keita’nın kabinesinde Milli Eğitim Bakanı olan Kenekouo dit Barthelemy Togo, Horizon Türk Okulları ve Galaksi Kültür ve Diyalog Merkezi yöneticilerini makamında ağırladı.

MADALYA ÖVGÜSÜ

Ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getiren Togo, “Üniversitede çalışırken, Türk okulundan arkadaşlarla tanıştım. Daha sonra okulların faaliyetlerini takip etme fırsatım oldu. Temennim, anaokulundan liseye kaliteli eğitim verilen Horizon Türk Okulları’nın Mali’de bir de üniversite açması. Açıkçası buradaki yükseköğretim kurumları için de model olacağına inanıyorum. Dilerim ki Türk üniversitesi bir an önce açılır” dedi.
Bakan Togo, Türk lisesinden öğrencilerin uluslararası olimpiyatlarda Mali’yi iyi derecelerle temsil etmesinin çok anlamlı olduğunu belirtti. Togo, Türk okullarının sosyal ve insani katkıları için de ayrıca mutlu olduğunu vurguladı.

EN BAŞARILI OKUL

İlki 2002’de başkent Bamako’da açılan Horizon Türk Okulları, Mali Milli Eğitim Bakanlığı verilerine göre, ülkedeki lise bitirme ve üniversite sınavında en başarılı okul konumunda.

Okulların başarısını yakından takip eden her kesimden Malili veli, çocuklarının Türk müteşebbislerin açtığı okullarda okumasını istiyor.
<< Önceki Haber Mali Eğitim Bakanı bırakın kapatmayı bakın ne talep etti Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER