Merkel'den devlet televizyonlarına uyarı

Almanya'da 1 Ocak itibariyle "Mecburi Radyo-Televizyon Vergisi" uygulaması başlandı.

Merkel'den devlet televizyonlarına uyarı

Türk kamuoyunda adı 'Deli Dumrul Vergisi'ne çıkan GEZ vergisine yönelik eleştiriler Almanya Başbakanı Angela Merkel'e soruldu. Yarın yapılacak Aşağı-Saksonya eyalet seçimleri öncesi Osnabrücker Zeitung gazetesinin sorularını cevaplayan Hıristiyan Demokrat Birlik Partili (CDU) Başbakan Merkel, bu vergiye yönelik eleştiri ve tepkilerin dikkate alınması gerektiğini belirtti. Devlet kanalları ARD ve ZDF'yi ikaz eden Merkel, "Bu vergiyle ilgili küçük da olsa haklı tepki söz konusu olduğunda bunun ciddiye alınması ve ilgilenilmesi gerek. Ayrıca toplanan parayı sorumluluğun bilincinde olarak harcamakla mükellefiz." dedi.

Yılbaşından beri geçerli olan "Mecburi Radyo-Televizyon Vergisi" uygulamasını doğru bulduğunu sözlerine ekleyen Merkel, medya kullanım tarzının çok değiştiğini, radyo ve televizyonlara bilgisayar ve cep telefonları eklendiğini, bu aletlerle de kamusal radyo-televizyon kanalların sunduğu hizmetlerden yararlanıldığını dile getirdi.

KRİZE RAĞMEN BÜYÜME

Öte yandan Alman ekonomisinin büyüme oranının 0,4 olarak belirlenmesiyle ilgili Merkel, Almanya'nın genel itibariyle krizi iyi idare ettiğini, ülkenin rekabet etme gücünü koruması için Almanların her gün çaba sarf etmesi gerektiğini belirtti.

Eyalet seçimlerinde ikinci oylarının hükümet ortağı Hür Demokrat Parti'ye (FDP) verilmesi konusunda Merkel, "Her seçim kampanyasında olduğu gibi herkes kendi partisi için mücadele ediyor" diye konuştu. Merkel, hedeflerinin Hıristiyan-Liberal hükümetinin devamı için CDU'yu olabildiğince güçlü yapmak olduğunu sözlerine ekledi.
<< Önceki Haber Merkel'den devlet televizyonlarına uyarı Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER