Mescid-i Aksa'da polis müdahalesi

Cuma namazı sonrasındaki gösterilere müdahale eden İsrail polisi, Mescid-i Aksa avlusunda 15 Filistinliyi gözaltına aldı

Mescid-i Aksa'da polis müdahalesi

Kudüs'te Mescid-i Aksa'da Cuma namazından sonra, Yahudilerin dini bayram nedeniyle dün ve önceki gün Müslümanların El Aksa'ya girişlerini İsrail askerlerinin engellemesini protesto eden Filistinlilere, İsrail askerleri ses bombası, plastik mermi ve göz yaşartıcı gazla müdahale etti. Olaylarda 15 Filistinli İsrail güçleri tarafından gözaltına alınırken, 5 Filistinli yaralanarak hastaneye kaldırıldı. ANKARA'DAN İSRAİL'E SERT TEPKİ Türkiye, İsrail yönetiminin Kudüs'teki müslümanların Mescid-i Aksa'ya girişlerini yasaklamasını kabul edilemez bulduğunu ve şiddetle kınadığını duyurdu.
Dışişleri Bakanlığı'ndan bugün akşam saatlerinde yapılan açıklamada, şu ifadelere yer verildi:  "İsrail güvenlik güçlerinin, İslam aleminin mukaddes mabedi Harem-i Şerif'e yönelik olarak fanatik yerleşimciler tarafından 4 Eylül'de girişilen mütecaviz eylemleri önlemek yerine, ibadet için Mescid-i Aksa'da bulunan Müslümanlara haksız ve orantısız şiddet uygulayarak yaralanmalara yol açmasını, ibadet hürriyetlerini haksız ve keyfi biçimde engelleyerek, Mescid-i Aksa'ya girişlerini yasaklamasını kabul edilemez buluyor ve şiddetle kınıyoruz. İsrail'i Harem-i Şerif'in kudsiyetine ve Müslümanların ibadet hürriyetlerine yönelik bu tür mütecaviz girişimlere bir an evvel son vermeye davet ediyoruz. Türkiye Mescid-i Aksa'nın kudsiyetinin ve Müslümanların temel hak ve hürriyetlerinin korunmasını öncelikli olarak takip etmeyi sürdürecektir."

AA

<< Önceki Haber Mescid-i Aksa'da polis müdahalesi Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER