Mısır'da kritik çağrı!

Başta başkent Kahire olmak üzere bütün Mısır'da geniş çaplı darbe karşıtı gösteriler yapılacağı duyuruldu

Mısır'da kritik çağrı!

Müslüman Kardeşler Teşkilatı (İhvan) Yönetim Kurulu Üyesi Operatör Dr. Eşref Abdulgaffar, önümüzdeki günlerde başta başkent Kahire olmak üzere bütün Mısır'da geniş çaplı darbe karşıtı gösteriler yapılacağını, eylemlerin 'zafer günü' 6 Ekim'den itibaren yoğunlaşacağını ve darbenin 100. günü zirveye ulaşacağını söyledi. 

Mısır'da 3 Temmuz'daki askeri darbeye karşı düzenlenen protestolar sırasında Kahire Nahda Meydanı'ndaki gösterilerin sorumluluğunu üstlenen Abdulgaffar, AA muhabirine, darbe karşıtı gösteriler ve bu kapsamda yürütülen hazırlıklar ile Mısır'daki siyasi krize ilişkin değerlendirmelerde bulundu. 

Darbe karşıtı gençlerin sosyal medya üzerinden organize olarak ilk kez Tahrir Meydanı'na girmesi konusundaki bir soruyu cevaplayan Abdulgaffar şöyle konuştu: 

"Elhamdülillah gençlerin kendiliklerinden harekete geçerek yaratıcı eylemler sergilemesi darbecilerin ödünü koparıyor. Bir sonraki adımın ne olacağını kestiremiyorlar. Vatansever gençlerin uzun süredir, hatta Cumhurbaşkanı Mursi döneminde bile bu 'baltacı'ların, suç şebekelerinin işgal ettiği Tahrir Meydanı'ndaki ablukayı kırması bizi ziyadesiyle memnun etmiştir." 

"Tahrir'e giren gençlerin sadece İhvan gençliği olmadığını, farklı siyasi eğilimlerden gençlerin herhangi bir üst yapıya bağlı olmaksızın bu eylemi gerçekleştirdiğini" vurgulayan Abdulgaffar, polisin ve "meydandaki işgalcilerin" bu beklenmedik eylem karşısında şoka girdiğini, gençlerin ise korktukları için değil, yeniden dönüp gelmek üzere daha sonra meydanı boşalttığını belirtti. 
<< Önceki Haber Mısır'da kritik çağrı! Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER