Mısır'da kritik hamle!

Mısır İçişleri Bakanlığı darbe karşıtı göstericilerden "meydanları derhal boşaltmaları"nı istedi.

Mısır'da kritik hamle!

Mısır'da cunta hükümetinden meydanları yeniden hareketlendirecek bir hamle geldi. Hükümet, ülkedeki darbe karşıtlarının gösterilerini dağıtma kararı aldı. 

Karar devlet televizyonundan okundu. Cunta yönetimi darbe karşıtlarının toplandığı Nahda ve Adeviye meydanlarındaki gösterilerin sona ermesi için İçişleri Bakanlığı'na kanun dahilindeki her türlü tedbiri alma yetkisi verdi. Geçici hükümetin açıklamasında, gösterilerin 'milli güvenliği tehlikeye attığı' ve 'kabul edilemez' olduğu belirtildi.

Göstericilere karşı yeni bir kanlı müdahale gerçekleştirileceği endişelerine yol açan kararın ardından yetkiyi alan İçişleri Bakanlığı da meydanlardaki darbe karşıtlarına tehdit gibi uyarılarda bulundu.

İçişleri Bakanının imzasıyla yayınlanan çağrıda, darbe karşıtı göstericilerden "meydanları derhal boşaltmaları" istendi. Meydanlardaki direnişçilere "Şu an meydanlardan ayrılanlar, evlerine güvenli bir şekilde dönecekler" ifadeleri kullanıldı.

Boşaltma planı kapsamında göstericilerin meydana ulaşması engellenecek, meydanların olduğu bölgede elektrik ve su kesilecek. Meydandakilerin dağılması için yoğun bir şekilde biber gazı kullanılacak.
<< Önceki Haber Mısır'da kritik hamle! Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER