Müslüman Kardeşler'i sarsan ölüm!

Mısır'da güvenlik güçlerinin açtığı ateş sonucu Müslüman Kardeşler liderlerinden Biltaci'nin kızı hayatını kaybetti.

Müslüman Kardeşler'i sarsan ölüm!

Mısır'da Rabiatul Adeviyye meydanında güvenlik güçlerinin açtığı ateş sonucu Müslüman Kardeşler liderlerinden Biltaci'nin kızı hayatını kaybetti. Müslüman Kardeşler Teşkilatı (İhvan) liderlerinden Muhammed Biltaci'nin kızı Esma, Adeviyye meydanında göğsüne ve sırtına isabet eden mermiler sonucu hayatını kaybetti.  Aynı zamanda Hürriyet ve Adalet Partisi Genel Sekreteri olan Dr. Baltacı'nın kızı Esma'nın henüz 17 yaşında olduğu belirtildi.

Mısır'da darbe karşıtlarının kitlesel oturma eylemleri düzenlediği Rabiatul Adeviyye Meydanına Mursi'nin Basın Danışmanı Ahmed Abdulaziz'in kızı Habibe de güvenlik güçlerinin açtığı ateş sonucu hayatını kaybetti. Saldırıda 2 çocuğu da yaralandı.

Baltacı, haberin duyulmasının ardından gazetecilere yaptığı açıklamada, "Sizden tüm meydanları ve sokakları doldurmanızı ve polis devletinin sonunun geldiğini ilan etmenizi istiyorum. Benim kızım da şehit edildi. Övgüler düzmek için burada değilim ama şu an hepimiz fedakarlık ediyoruz" dedi.


Bu arada El Cezire ve Arabiye televizyonları, Müslüman Kardeşler'in üst düzey yöneticisi ve strateji uzmanı Hayrat El Şatır'ın kızı ve damadının Kahire'deki Rabiatül Adeviyye meydanında öldüğünü bildirdi.


<< Önceki Haber Müslüman Kardeşler'i sarsan ölüm! Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER