Myanmar'da ordu kontrolü ele geçiriyor

Myanmar'da ordunun, Müslüman ve Budist gruplar arasında çatışma yaşanan bölgeyi kontrol altına aldığı bildirildi.

Myanmar'da ordu kontrolü ele geçiriyor

Devlet Başkanı Thein Sein'in dün Budist ve Müslümanlar arasında olayların yaşandığı Meikhtila kasabasında olağanüstü hal ilan etmesinin ardından, bölgede çatışmaların kontrol altına alındığı bildirildi.

Askerlerin, kasabadaki bankalar ve önemli kavşaklarda güvenlik önlemleri aldığı belirtildi. Bu arada yetkililer tarafından evsiz kalan Müslümanlara yiyecek ve su dağıtıldığı kaydedildi.

Meikhtila kasabasında iki gün önce, Müslüman ve Budist gruplar arasında çıkan çatışmalarda 20 kişi ölmüştü. Kasaba esnafı ve müşteriler arasındaki tartışmanın büyümesi sonucu çıkan çatışmalar sırasında 5 cami de ateşe verilmişti.

Dışişleri: Üzüntü ve kaygıyla karşılanmıştır

Dışişleri Bakanlığı'ndan yapılan yazılı açıklamada, Arakan (Rakhine) bölgesinde vatandaşlık statüleri belirsiz durumda olan Rohinga Müslümanlarının etkilendiği 2012 içindeki olaylar ertesinde gerginliğin halen devam ettiği hatırlatılarak, şu ifadelere yer verildi:

"Bu kez anılan bölge dışında yaşayan, Myanmar toplumuyla bütünleşmiş ve vatandaşlıkları bulunan Müslümanları hedef alan yeni olayların baş göstermesi, Myanmar'daki insan hakları ile barış, istikrar ve demokratikleşme sürecine zarar veren bir gelişme olmuştur.

Türkiye, Meikhtila'daki olayların bir an önce kontrol altına alınması, faillerinin bulunması ve olayların yayılmasının önlenmesi için gerekli adımların atılması hususlarında Myanmar hükümetine çağrıda bulunmaktadır."

 
<< Önceki Haber Myanmar'da ordu kontrolü ele geçiriyor Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER