Norveç'te IŞİD ayaklanması

Binlerce kişi IŞİD'in zulmüne karşı sokaklara döküldü...

Norveç'te IŞİD ayaklanması

Norveçli başkenti Oslo'da binlerce Müslüman, IŞİD'i protesto etti. 7 binden fazla gösterici dün parlamento binasına kadar yürüyerek IŞİD zulmünü kınadı.

Gösteriye Norveç Başbakanı Erna Solberg, iktidar ortağı İlerleme Partisi (FRP) Başkanı Siv Jensen, anamuhalefet İşçi Partisi Başkanı Jonas Gahr Støre, Hıristiyan Halk Partisi Bakanı Knut Arild Hareide, Norveç İslam Konseyi Genel Sekreteri Mehtab Afsar ile birlikte birçok farklı İslami kurum ve kuruluşların temsilcileri ile Hıristiyan din adamları da katıldı.

Başbakan Erna Solberg, mitingde yaptığı konuşmada, iyi bir toplumun anca, bünyesinde barındırdığı farklı renkleri, çeşitliliği kabul ile inşa edilebileceğini söyledi. Solberg, Norveç halkının ifade özgürlüğüne, demokrasiye, inanç özgürlüğüne ve şiddet içermeyen siyasi tartışmalara inandığını ifade etti.

Erna Solberg'in 'Sizden biriniz bir kötülük gördüğünde bunu eliyle değiştirsin, şayet buna gücü yetmezse diliyle düzeltsin, ona da gücü yetmezse kalbiyle buğz etsin. Bu da imanın en zayıf noktasıdır' Hadis-i Şerifi'nden alıntı yapması dikkat çekti.

Yürüyüşte, ülkede sıkça radikal söylemleriyle gündeme gelen 'Profetens Ummah' isimli grup da protesto edildi.

CİHAN

<< Önceki Haber Norveç'te IŞİD ayaklanması Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER