Hamas'ın kontrol merkezi vuruldu

İsrail Hamas’ın komuta ve kontrol merkezlerini ve 15 ayrı noktayı vurdu.

Hamas'ın kontrol merkezi vuruldu

İsrail, Gazze Şeridi’nde bugün de yüksek katlı binaları vurmaya devam etti. İsrail hava saldırılarında bugün Gazze’de daire ve ofislerin olduğu 13 katlı bir bina yerle bir olurken, 16 katlı bir apartmanın da büyük bir kısmı yıkıldı. 

Başa Kulesi ve İtalyan Kompleksi adlı yüksek katlı binaların vurulması ile ilgili İsrail ordusu net bir açıklama yapmazken, sadece 15 noktayı ve Hamas’ın komuta ve kontrol merkezlerini barındıran binaları vurduklarını açıkladı.

Hamas ise İsrail’i Filistin halkının direncini kırmak için “sivillere bu zaman kadar görülmemiş intikam eylemi” yapmakla suçladı.

Hamas yetkilisi Üsame Hamdan da Mısır’ın yeni bir ateşkes teklifi sunduğunu söyledi. İsrail ile Hamas arasındaki beş günlük ateşkes ve Mısır aracılığıyla devam eden barış müzakereleri bir hafta önce çökmüştü.

Gazze’de 7 haftadır devam eden şiddet tırmanırken, İsrail şimdiye kadar bölgedeki 3 en yüksek katlı binayı vurdu. Geçtiğimiz cumartesi günü 13 katlı El Zafer Kulesi yerle bir edilmişti.

İsrail bugün de Gazze’deki yüksek katlı Başa Kulesi ve İtalyan Kompleksi’nin vururken, bu binalarda can kaybı yaşanmazken, yaklaşık 20 kişi yaralandı. İsrail binaları vurmadan önce halkın kaçması için patlayıcı olmayan uyarı füzesi atıyor. 

Sağlı yetkilileri Gazze’nin diğer bölgelerinde ise bugün 2 kişinin öldüğünü açıkladı.

Bu arada Filistin sağlık yetkilileri, 8 Temmuz’da başlayan İsrail’in Gazze saldırısı sonucu ölü sayısının 490’ı çocuk, 2 bin 125’e yükseldiğini açıkladı. 

CİHAN

<< Önceki Haber Hamas'ın kontrol merkezi vuruldu Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER