Obama'nın iPhone kullanması yasak!

ABD Başkanı Barack Obama’nın ‘güvenlik endişesi’ ile iPhone kullanmasına izin verilmediği ortaya çıktı.

Obama'nın iPhone kullanması yasak!

Sürekli Blackberry marka telefon kullanırken görüntülenen Obama’nın bu tercihinin sebebi uzun zamandır merak ediliyordu.

iPhone çılgınlığı tüm ABD ve dünyayı sarmışken Başkanın, mali sıkıntılar içinde yüzen ve batmanın eşiğine gelmiş bir şirket olan Blackberry’de ısrar etmesinin ardından güvenlik endişesinin yattığı ortaya çıktı.

Beyaz Saray’a sağlık kanunu ile ilgili görüşmek üzere gelen gençlerle yaptığı konuşmada gelen konuk olan gençlerle yaptığı toplantıda Obama, ‘Güvenlik gerekçeleri ile ABD başkanı olarak iPhone kullanmam yasak’ dedi.

Başkanı korumakla görevli Gizli Servis’in özellikle e-posta yazışmalarını güçlü güvenlik şifrelemesine sahip olan Blackberry telefon üzerinden yapması konusunda başkanı uyardığı belirtiliyor.

Başkanın kişisel e-posta adresinden, sadece üst düzey yetkililer ve yakın arkadaşlarından oluşan sınırlı bir listeile yazıştığı biliniyor.

Öte yandan ajansın haberinde, Obama’nın kızları Sasha ve Malia’nın iPhone telefonlara sahip olduğu ve bu telefonlarla çok faza zaman geçirdikleri detayı da dikkat çekti.
<< Önceki Haber Obama'nın iPhone kullanması yasak! Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER