Rus ile Çin, Akdeniz'i ısıttı!

Rus ve Çin'in savaş gemileri Akdeniz'e indi. Sıcak sular daha da ısındı..

Rus ile Çin, Akdeniz'i ısıttı!

Rus ve Çin savaş gemileri Akdeniz’de askeri tatbikata başladı. Rusya Savunma Bakanlığı basın bürosundan yapılan açıklamaya göre, tatbikata Rusya’nın ağır nükleer kruvazörü Pyotr Veliki ve Çin’in sahil güvenlik gemisi Yancheng katılıyor.

Tatbikatta gemilerin açık denizlerde koordinasyonu, irtibat subaylarının değişimi, müstakil ve birlikte manevra ve operasyon uygulamaları olacak. Sis perdesinin deneneceği tatbikatta helikopterler de devreye girecek. Çin savaş helikopterleri Rus gemisine, Rus helikopterleri de Çin savaş gemisine inecek.

Rusya Savunma Bakanlığı, tatbikatın hedefini Rus ve Çin savaş gemilerinin Akdeniz’de açık denizlerde operasyonal uyum gücünün artırılması olarak açıkladı.

Rus ve Çin savaş gemileri arasında işbirliği ilk kez 7 Ocak tarihinde Suriye’nin kimyasal silahlarının Akdeniz’de taşınması sırasında gerçekleşmişti.

Akdeniz’de kalıcı olmayı planlayan Rusya’nın, bölgede 10’dan fazla savaş gemisi bulunuyor. Rusya, Akdeniz’de kalıcı varlığını 2015’e kadar netleştirmiş olacak. Rusya’nın Karadeniz filosu omurgayı oluştururken, Sovyet Akdeniz Gücü prototip olacak.

Sovyetler Birliği’ne ait 5. Filo, soğuk savaş yıllarında Akdeniz’de görev yapmış, Amerikan 6. Filosu da ana düşmanlardan biri olarak değerlendirilmişti. Sovyetler Birliği’nin dağılmasının ardından 31 Aralık 1992’de de 5. Donanma dağıtılmıştı. 

Rusya’nın 1967’de göreve başlayan Akdeniz gücünde 30-50 arasında savaş gemisi bulunuyordu.

CİHAN
<< Önceki Haber Rus ile Çin, Akdeniz'i ısıttı! Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER